Wednesday, May 05, 2004

Päivittely

Jos olet tänään tavannut kännisiä rottia Helsingin Sörnäisissä, se saattaa juontua viimeöisestä välikohtauksesta. Heräsin aamuyöllä yskänkohtaukseen ja nousin ottamaan troppia. Tavallisesta paikasta jääkaapissa löysin yskänlääkepullon, joka oli kylläkin eri merkkiä kuin muistin ostaneeni. Hörppäsin korkillisen, ja se maistui hirvittävän kitkerältä. Puistatti. Vilkaisin erääntymispäivämäärää ja hämmästyksekseni se oli vuodelle 2001. No, kaadoin vanhentuneen lääkkeen viemäristä alas ja toivoin, etten saa vatsavaivoja kulauksestani. Joka tapauksessa, yskä helpotti kummasti.

Aamulla ilmeni, että pullossa oli ollut erittäin vahvaa rommia, jota mies, tuo arvaamaton ja leikkisä olento, oli vappuna laittanut hieman pienempään pulloon kun ei ollut viitsinyt kuljettaa koko lekaa. Olisittepa nähneet hänen ilmeensä, kun tunnustin, että olin kaatanut nektarin pois.

Hupaisa juttu! Lisäksi yritin tänään viedä mummoni talven yli seisseen Fiatin katsastukseen, mutta kun työnsin avaimen lukkoon ja käänsin, mitään ei tapahtunut! Ei pihaustakaan! Voitte kuvitella minun hölmistyneen ilmeeni! Itse en sitä nähnyt, kun en sattunut sillä hetkellä katsomaan peiliin! Akku oli ihan tyhjä! Voi, pojat!

No comments: