Sunday, October 31, 2004

Leffa-meemi

Näin synttärin kynnyksellä tuppaan aina miettimään elettyä elämääni, joten on mukava tarttua keittöpsykologiaa tajoilevaan meemiin [matkalla, skitso, katri], eli 5 nopeasti valittua suosikkileffaa, kuinka ollakkaan, kertovat jotain omasta elämästä.

Moonstruck (Kuuhullut) — Järkiavioliittoon menossa oleva nainen rakastuu intohimoisesti sulhasensa veljeen.
Postcards from the edge (terveisiä unelmien reunalta) — Näyttelijä emansipoituu huumeista ja ongelmallisesta äitisuhteestaan.
Barbarella — Rauhanomaisessa kulttuurissa kasvanut avaruusmatkailija pelastaa mailman ilkeän tyrannin suunnitelmilta ja löytää siinä sivussa seksin ihanuuden.
Wolf — Saatuaan pureman sudelta, ikääntyvä mies alkaa muuttua ihmissudeksi ja löytää intohimoisen, voimakkaan ja hyökäävän asenteen hoitaa sotkuiset työ- ja rakkausasiansa.
Dangerous Liasons (valheet ja viettelijät) — Rikkaat aristokraatit pelaavat rakkauden, viettelyn ja koston pelejä viattomien ihmisten kustannuksella, huonostihan siinä lopulta käy.

Kaikissa on järki vastaan tunteet ja/tai ruumis vs. sielu. osassa myös eläimellisyys. Tosi kartesiolaista. Näissä leffoissa rakkaus, ruumis ja eläin vie ihmisolentoa, ja järki ja sielu vikisee. Juu, ihan on mun elämäntarina näissä.

1 comment:

Anonymous said...

Ciao! Io mi chiamo Ivan e vorrei imparare il finlandese.
Come posso fare?