Sunday, October 10, 2004

Eläimellistä touhua

Anu tekstaili eilen afrikasta. Se istui ilmastoidussa bussissa matkalla Tamaleen ja Molen kansallispuistoon. Elefanttibongausta ohjelmassa. Valitteli että on kova helle siellä päin maailmaa. Elefantteja on varmaan helpompi bongata kuin jotain hiton tiaisia? No, eiköhän sieltä raporttia tipahtele pikkuhiljaa jos vaan on savannilla kenttää.


Sikäläiset apinat ovat onneksi autuaan tietämättömiä korkeasaaren serkkujensa touhusta. Hesarikin joka on pahasti lipsumassa kohti keltaisen lehdistön jornalistista tyyliä otsikoi "Yleisö tyrmistyi paviaanien tappoaikeista". Onko ne haastatelleet kolmea korkesaaren kävijää jotka on lastensa kanssa naureskeleet punapyllypaviaaniaitauksen luona ja kysyneet sitten, että pitäiskö noi tappaa vai ei? No olipa tutkimusmetodi mikä oli, niin ei pitäisi lopettaa paviaaneja minunkaan mielestäni, mutta ei niitä hattivatti sentään voi kiduttaa liian ahtaissa ja kylmissä tiloissakaan. Paljonko maksaisi laivata koko apinatarha takaisin luonnolliseen elinympäristöönsä? Kerätäänkö kolehti eläinten ystäviltä?


Ehdotan, että sijoitetaan paviaanit samaan häkkiin tiikereiden kanssa ja katsotaan miten käy. Luonto hoitaa hommat luonnollisesti ;(
Tämä kyllä saisi yleisöä, vaikka kuinka paheksuttaisiinkin. Ja jos ei muuten niin nimetään koko touhu taiteeksi.

No comments: