Wednesday, August 11, 2004

Monet konstit

Multa taitaa puuttua draiveri olla ns. vakavasti otettava tutkija. Eilen keksin, että näistä mun suosikki-äijistähän saa hyvän porukan. Kas näin:

GANDALF, velho. Tämä pesti menee itsestään selvästi psykologi C. G. Jungille. Freud on tietysti Saruman, hä hä.
ARAGORN, samoojien päämies…olen viime aikoina taas hengaillut L. S. Vygotskyn kanssa, joten samoojan virka menee Neuvostoliittoon. Siperia, ööö, kehittää?
GED, maameren velho. Maamerellähän taikuus perustuu sanankäyttöön, joten kommunikaatiosta paljon kirjoittanut systeemi-teoreetikko Niklas Luhmann on hyvä Ged.
GULLY FOYLE, jaunttaava anarkisti. Huh huh. Tähän kävisi joku yhden asian ihminen…Foyle kumminkin jaunttaa paikasta ja ajasta toiseen, joten toimija-verkosto-teoreetikko Bruno Latour sopii aika hienosti Gullyn paikalle.
SHEVEK, aikafyysikko. Täyspäinen, tasapainoinen, vapaa ihminen. Jaa-a…tätä pitää vielä miettiä ja odotella. Neljän hobitin paikat sen sijaan voisi mennä niille teoreetikoille ja sosiologeille, joita proffa neuvoo lukemaan: kotiutumis-kirjoittaja Roger Silverstone, symbolisen interaktionismin Herbert Blumer, materiaalisen kulttuurin tutkimuksen Daniel Miller ja, vaikka, arki-estetiikan Ossi Naukkarinen.

Toisin sanoen: väitöstutkimuksen ensimmäinen haastattelukierros ohi. Syksyn olen Lontoossa, mutta sen rinnalla alkaa se varsinainen kirjoittaminen ja ajatusten kehittely. Kyse on oman työskentelyn perussävyn tietoisesta virittämisestä. Sanotaan vaikka että on ollut pää riittävän paljon patterin välissä niin että en pysty olemaan tekemisissä valkopartaisten, jäykkäniskaisten miesten kanssa, sellaisten, jotka edellyttävät alamaista luentaa. Sen sijaan mä innostun yhteistyön mahdollisuudesta, joten hyvä keino päästä käsiksi äijien teksteihin on aloittaa yhteinen projekti. Mä en tiedä mikä meidän projekti varsinaisesti on, mutta se selviää lähipäivinä.

No comments: