Monday, April 19, 2004

Bubble sugar, bubble

SAIPPUAKUPLA-OHJE
250 ml lämmintä vettä ja 10 g hyvää saippuaa liuotetaan, samoin 15 g sokeria 250 ml lämmintä vettä. Liuokset yhdistetään. Saippuakuplia puhallettaessa käytetään suustaan laajennettua lasiputkea tai olkipilliä, jonka suusta on vähäinen pätkä halkaistu neljään osaan ja osat haroitettu.
Lähde: Kaj Kalin Glorian koti-lehdessä 7-8/02. Kalin puolestaan lainaa Setälä, Vilho (1960) (toim.) Suuri Taitokirja. Otava.
Muutoin viikonloppu kului…etsin design-esineiden kuvia, luin Vuokko Takala-Schreibin väitöskirjaa Suomi muotoilee – Unelmien kuvajaisia diskurssien vallassa ja kirjoitin muotoiltujen käyttöesineiden keruulomaketta. Kokosin myös kirjallisuus-listat: ne kirjat jotka on heti ja joka tapauksessa luettava plus listasin kaikki nyt käsillä olevat artikkelit – jotka ovat lukematta ja varmaan pysyvätkin ainakin tämän kevään. Lisäksi värkkäsin alkua estetiikan tutkimuksen paperille, joka on jo pahasti myöhässä. Torstaina sen on oltava valmis. Ja lauantaina on lopputyön ylöspano näyttelyssä. Sen esittelemiseksi ei ole mitään valmiina ja pöytätilaa jää 40 cm leveän kirja-aukeaman ja 30 cm info-tilan jälkeen käytettäväksi 230 cm. Jeekuna.

No comments: