Tuesday, June 28, 2005

Nykytaidetta

Nyyh, tänään ensimmäisen kerran melkein itkin kun luin blogia. Yeah, Kuhla-Kaani on noussut kryptastaan! Toivottavasti hän jaksaa tätä kiristynyttä päivitystahtiaan. Kerta per vuosi on liian vähän melkein missä tahansa asiassa.

Heidin kanssa kahviteltiin pitkästä aikaa Kiasmassa, ja siellähän vilisi kollegaa ja blokkaajaa minne vaan päänsä käänsi. Jos siis olisi salarakkaan tai ehdonalaisvalvojansa kanssa liikkeellä, niin ei kannata mennä Kiasmaan. Kiinni jäisi.

Kuvassa olevalla servietillä on työn alla oleva väitöskirjani noin pääpiirteissään. Havainnollistin Heidille väitöstutkimukseni keskeistä tutkimuskysymystä vuorovaikutteisen kerronnan rakenteista, siitä kuinka nkts. haarautuvien polkujen malli on jäämässä taakse ja ollaan etsimässä toisenlaisia tapoja järjestää kerrontaelementtejä. Voidaankin siis puhua myös järjestetystä kerronnasta (mikä tahansa valmiiksi leikattu elokuva, tai hyperteksti jonka linkit eivät elä) ja järjestyvästä kerronnasta jossa materiaali organisoituu vasta katselu/vuorovaikutustilanteessa. Läpäreen alle "sattumalta" osunut brosyyri esittelee Pia Tikan kiinnostavan Obsessio-installaation joka kannattaa käydä tsekkaamassa. Siinäkin järjestetään lennossa elokuvamatskua kiinnostavalla logiikalla.

5 comments:

Veera said...

Minäkin itkin. Eläintarinat liikuttavat minua aina.

Earl Grey said...

Olen aikaisemminkin törmäillyt tuttuihin ja puolituttuihin Kiasmassa. Epämiellyttävää törmätä siellä exään kun on treffeillä.

Typon tyttöihin on tietysti aina mukava törmätä. Jos en olisi ollut bisnestapaamisessa, olisin voinut moikata lähemminkin.

Törmäämisiin.

Leena said...

jaa, ei se ollutkaan salarakas ;-)
törmäillään!

Raisa said...

Aivan mielettömän kiinnostava tutkimuskohde sulla! Sormeni syyhyävät jo nyt. Paljon tulee kysymyksiä ja ajatuksia mieleen mutta ehkä on reilumpaa antaa toiselle työrauha ;)

Leena said...

:D tässä tarvitaan vielä useampi vuosi sitä työrauhaa. Blogissa raavin työhommista vain pintaa, mutta jossain muussa tilanteessa miellänikin jauhan näistä jutuista.