Wednesday, June 01, 2005

Konferenssi-raportti, 2 opintoviikkoa

Pyörähdin ensimmäisessä pohjoismaisen design-tutkimuksen konferenssissa Kööpenhaminassa. Tarkoittaa sitä, että maanantaina ja tiistaina oli kumpanakin päivänä kaksi sessiota paperi-trackkejä, plus 3 yleis-paneelia designiin liittyvästä tutkimuksesta, sen aiheista ja tulevaisuudesta. Insinööri-, arkkitehti- ja HCI-vetoisia juttuja enimmäkseen, plus sekalainen joukko härveli-suunnitelmia. Monessa kohtaa nämä Taik-edustusjoukkueen teolliset muotoilijat äimistelivät sitä, miten esim. Taikissa vuosia käytössä olleita menetelmiä esiteltiin muiden maiden papereissa innovaatioina. Todistaa hyvin sitä, että eri juttuja kokoava foorumi tulee tarpeeseen ja sekin tuli selväksi, ettei Taikin tarvitse hävetä tutkimuksen tasoa ja aiheita.
Kokemuksena konferenssi oli mulle ensimmäinen ja erinomaisen miellyttävä, ei vähiten siksi, että järjestäjät vaikuttivat super-mukavilta ja että ruokatarjoilu oli hyvää ja runsasta. Meidän proffien menoa katsellessa oivalsin, että evoluutiobiologia on radikaalisti väärässä: alfa-uros ei tietenkään pyri levittämään mahdollisimman laajalle geenejään vaan käyntikorttejaan. Tämä ehdottomasti tasa-arvoistaa akateemista maailmaa. Joitakin harvoja yksilöitä lukuunottamatta tyypillinen muotoilu-proffa näyttää olevan käyntikorttien jakajana täysin biseksuaalinen.
Konffarakastaja-kisassa Taikin edustusjoukkue hävisi surkeasti, sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

4 comments:

Leena said...

Toi käyntikorttisirkus on aika hauskaa. Havaintoni mukaan vaan akateemisissa piireissä se on kuitenkin vain lapsellista hapuilua verrattuna esim. festareihin jossa on paljon tuottajia paikalla. viuh viuh viuh - kortit vaan lentelee.

Mutta mitä on konffa ilman konffarakastajaa? Oisitte nyt vähän voinu tsempata!

Marjut said...

Toinen raportti aiheesta: http://www.anti-mega.com/antimega/archives/001222.html

heidi said...

Marjut, kiitos linkistä. Jos kirjoittaisin vastaavan asiallisen raportin, siinä ongelmaluettelo olisi toisenlainen - esim. McCulloughin esitys, jota tuolla kehutaan oli imo luovuus-uskovaisen huuhaata. Eli näkemykset vaihtelee.
Konffarakastaja-kisassa me mokattiin heti kättelyssä siinä että joukkue koostui enimmäkseen perheellisistä ja meidän molemmat sinkut oli vähän alakuntoisia. Tsorge vaan. Eiköhän kondis kesän aikana kohene =D

kee said...

there's more non-heidi-posts here then I've ever seen on a blog...
^_____^
keesz