Wednesday, March 01, 2006

tahtoo maisteriksi osa 2

Lopputyöntekijä: Tässä on tätä tekstiä. Must tää on niin kiinnostava kysymys ja kaikki sanoo et tää on tosi kiinnostava aihe.
H: no mikä se sun aihe on?
Lopputyöntekijä: se on siis että miten kulttuuri vaikuttaa suunnitteluun. Et niinku Saksassa ja Kiinassa tehdään erilaisia juttuja.
H: Tota... sä voisit rajata aihetta varmaan vähän?

7 comments:

Schizo-Janne said...

Tutkimusaiheen rajaus - tuo ensimmäinen luovuuden murskaaja. Hah. Kuulostaa niin tutulta muutaman vuoden takaa. Onneksi oma tutkimusaihe oli jo alusta asti niin hyvin rajattu, etttä tuota ongelmaa ei ollut. Tein gradun aiheesta, josta kenelläkään ei ollut mitään hajua koko Suomessa. Eikä taida olla vieläkään ... minä mukaan luettuna.

heidi said...

Tässä oli kyse siitä, että tyyppi on löytänyt kivan kirjan kulttuurista ja kivan artikkelin suunnittelusta ja koska ne on niin kivoja, niin ajatteli, että ne on myös sillä tavoin autuuttavia, että niiden avulla voi selittää kaiken kulttuurin ja suunnittelun välisestä suhteesta.
Kyllähän hyvä kirjalliseen aineistoon perustuva case-tutkimus ainakin mun mielestä riittäisi maisterin työksi Taikissa mutta sellaista rajausta opiskelija ei ainakaan heti ostanut. (Tyyppi ei onneksi ole tulossa mulle ohjattavaksi.) Et ei vika ole siinä, että haluaa tehdä outoja juttuja (kulttuurin teoreettinen käsittely olisi outoa täällä), mutta ongelmana näyttää olevan toi, että ei kovin hyvin hahmoteta, minkä kokoisia kysymyksiä ehtii käsittelemään 65 sivussa, muotoilija-koulutuksen tuomalla kompetenssilla.

Schizo-Janne said...

Joo. Toi 65 sivua on aika tiukka. Omassa gradussani oli 211 sivua. Heh heh. Taisi proffa kirota jonkin verran kun oli mennyt lupaamaan, että saan vähän käsitellä laajemmin aihetta. Mutta proffa oli lukenut kiltisti jokaisen sivun ja vielä kiitti hyvästä lukukokemuksesta, joten ei sekään ihan hukkaan mennyt. Laudaturia ei kuitenkaan tullut ... damn!!

Anonymous said...

Vaistoan aika ylimielisen asenteen ohjattavaa kohtaan, mikä on mielestäni hieman kyseenalainen, kun käsittääkseni bloggauksen kirjoittaja on koulun arvohierarkiassa korkeammalla.

Eikö tarkoitus juuri ole ohjata toista esm. rajaamaan aihetta eikä laittaa ohjattavaa koulun arvohierarkiassa naurunalaiseksi?(anonyymisti kyllä, mutta kuitenkin)

heidi said...

Anonymous, nimettömänä kommentointi ei ole mikään ongelma, mutta väärin vaistoamista on typossa perinteisesti halveksittu massiivisella efortilla.

Muudan nainen said...

No kyllä minäkin ihmettelisin jos lukisin omasta lopputyöhapuilustani naureskelua jonkun blogista. "Hiukan" asiatonta.

heidi said...

Muudan nainen, kauhean kiva, että viitsit lukea meidän juttuja. "Hieman" minua kuitenkin vituttaa että vihjailet, että tekstissä tai kommenteissa olisi luettavissa jotain naureskelua.