Thursday, October 06, 2005

Koko rahan edestä

Jaahas, olin tänään kampaajalla sillä hiukseni olivat venähtäneet varsin pitkiksi sitten kesäkuisen käyntini, niinpä pidinkin viimeviikot hattua päässä, mistä tuli Michael Jackson vitsiä ja muuta kasarikuittia. Minulla oli taas ihan aamuaika koska kampaajani on ihan kotini vieressä niin sinne on hyvä mennä ensiksi ja sitten vasta töihin. Siinä kampaamossa on kaksi vakkarikampaajaa jotka on molemmat hyviä työssään ja hauskojakin vielä, ja tarjoilevat kahviakin, mutta nyt kun menin sinne niin minut pistettiin yhdelle kiireapulaiselle, mikä vähän jännitti koska eihän niistä tuntemattomista kampaajista koskaan tiedä ja tämä vielä oli ujo ja hiljainen tyyppi mutta tajusin onneksi ettei se kerro mitään hänen hiustenleikkuutaidoistaan. Päätin pitäytyä vanhassa mallissani: kunnon epätasainen trimmaus ja väriksi tummat tyvet ja tummaa ja vaaleta raitaa muualle. jossain vaiheessa tajusin että tämä kampaaja on laittamassa niitä raitoja van päälaelle, eikä ollenkaan sivuille mutta ajattelin, että menköön nyt näin sitten täällä kertaa. Kampaamoissa on muuten surkeita lehtiä selattavaksi, minullakin oli vaihtoehtoina vain annaa, 7päivää ja seuroja. Valitsi annat, joita taisi olla peräti neljä numeroa siinä ja jokaisessa oli juttu Mikko Leppilammesta, paitsi yhdessä jossa oli juttu Peter Franzenista. Maisa ja Kaarina on muuten hyvä sarjakuva. Sivustakuuntelijana olen havainnut että moni asiakas uutterasti avautuu kampaajille oman elämänsä intiimeistäkin yksityiskohdista, mutta minä taas puhun kampaajalle kampaajan työstä koska minua oikeasti kiinnostaa eri ammattikuntien edustajien spesifi ammattitaito ja miten he sitä kartuttavat ja miten kukin yksilö ajattelee samankaltaisissa tilanteissa. Niin kuin nyt tämä minun pehkoni jota jokainen kampaaja on pyöritellyt ja pörrötellyt eritavalla ja yrittänyt mielessään kuvitella sen lopputuloksen joka siintää jossain ylikasvaneen pehkon uumenissa. Minun hiusteni leikkuussa meni noin pari tuntia, mikä on ihan tyypillistä, mutta samassa ajassa viereisessä penkissä ehti käydä kaksi miestä trimmauksessa ja yksi mummo joka halusi itsensä kammattavan teatterikuntoon vaikka ei se lavalle ollut menossa vaan katsomaan vaan. On tämä hiustenhoidattaminenkin miehille niin paljon helpompaa ja halvemmallakin he pääsevät. Ostin myös uutta hiusvahaa mukaan, saas nähdä onko se hyvää, ainakin sitä kovasti suositeltiin. Minulle tuntuu tuo hiusvaha sopivan; sen kun sitä käsiin ja sitten vähän pöyhöttää ja hyvä tulee mikä johtunee osittain siitä että hiukseni ovat hieman luonnonkiharat ja päässä on kolme pyörrettä niin karvat taittuilee mukavasti erisuuntiin. Kampaajilla on ihme hinku käyttää kampaa, itse en ole kammannut tukkaani sitten viime kevään. Ja föönistä tuntuvat tykkäävän myös oikein kovasti. Kiva tästä tämänpäiväisestä leikkauksesta tuli mutta se on ihan liian pöyhkeä ja kammattu föönin ja kamman jäljiltä. Odotankin kiihkeästi että pesukone lakkaa pyörimästä jotta voin mennä suihkuun ja pestä liiallisen laitetunoloisuuden pois.

3 comments:

Anonymous said...

Eihän siinä muuta kun muistaa sanoa niille ajoissa että *EI* sitten söpöä ja kivaa eikä föönata, tai föönatessa ainakin harja pois ja sormet tilalle.

Leena said...

joo mutta mikä siinä oikein on kun näkee että hyvän värin ja trimmin teki, mutta sama tyyppi ei sitten osaa kuivata tukkaa ilman että samalla viimeistelee lopputuloksen lakatuksi palloksi? sitä tässä ihmetteln vaan :)

Anu said...

Kiitos tästä selonteosta. Hymyilytti lukea. Mukavaa. olen muuten tässä aamupäivällä (puol 11 maissa) tulossa taikin kirjastoon. oisko kipsariin menijöitä?