Monday, October 17, 2005

Kamera käy taas

Jostain syystä mac-osx vaihtelee desktoppini ikoneita miten sattuu, leikepöydältä tai jostain jotain summittaisia kuvia kaivaen. Nyt oli tohtoriopintojeni materiaalia sisältävän kansion ikoniksi ilmestynyt vanha pappa. Onko se joku vihje?


Vanha pappa on itse asiassa about kolmekymppinen näyttelijä. Vahinkolaukausten syyskuvaukset alkoivat tänään vuodella 2045: päähenkilöt oli vanhennettu 70- ja 101-vuotiaiksi. Kannatti hytistä Tervasaaren tuulessa – niin liikuttavaa se oli, niin kaunis vanha mummo ja hellyttävä pappa, rokki-Gandalf suorastaan, elämänsä ehtoopuolella ja vielä yhdessä. ihq. Tämä ei ollut vielä spoileri...



Samaan aikaan Lumeen studioon on noussut valtava lavasterakennelma, sisältäen päähenkilöiden kämpät ja rappukäytävän. Jotkut seinistä on liukuvia jotta päästään kameralla parempiin kuvakulmiin ja etäisyyksiin. Lavastaminenkin kysyy aikamoista logistiikkaa. Yhdessä otossa pitää olla kämpässä katto ja toisessa se on kameran tiellä ja yhdessä kuvassa pitää olla joku tietty taulu seinällä ja toisessa sitä ei saa vielä näkyä. Yksityiskohtien määrä on niin lukematon, että siinä varmaan tarvitaan jo kirjanpitoa. Elokuvien klaffivirheitä olen yleensä bongannut lähinnä näyttelijöiden puvustuksesta ja asemista enkä juurikaan lavasteista, mutta se johtunee vaan siitä mihin oma huomioni kohdistuu.


No comments: