Sunday, September 04, 2005

Terveisiä Hollannista (versio 1.0)Tuli tehtyä reissu: kolme päivää hommia Delftissä. Viimeisenä iltana illallispöydässä vieressäni istui kaikista mahdollisista tyypeistä Euroopan komission (rahoittajan) asiantuntija/arvioija. Vaikka sellaiset onkin ihan rentoa sakkia, kannattaa kuitenkin yrittää vähän esittää, että tietää mitä on tekemässä ja että se on lisäksi vielä hyvä juttu. Onneksi tyyppi oli pössäyttänyt tötsyt töykeät ja istui siinä hyvin onnellisena ja punasilmäisenä, ja kaikki mitä kerroin oli tosi kiinnostavaa ja hauskaa. Olipa kerrankin helppo tehdä hyvä vaikutus.

Kokouksen päätteeksi oli vuorokausi vapaata Amsterdamissa, jonka yöelämä saa minut todella hämilleni. Mutta kuka käski mennä kävelylle punaisten valojen alueelle? Parin metrin välein joku kuiskaa korvaan cocaine, exctasy, cocaine... Näyteikkunoissa seisovat prostituoidut on järkyttävä näky, samoin kuin ne äijät jotka niitä kyttää ja käyttää. Yksi tyttö oli ihan tyttö vielä, kuusitoistavuotiaaksi veikkaisin. Se ei osannut vielä vaan poseerata tympääntyneenä jalat levällään niin kuin kokeneemmat kollegansa, vaan keikisteli ja keimaili samalla tavalla kuin jotkut ihan pikkutytötkin tekevät. Lapsi vielä. Mulle tuli kauhea olo.

Toisaalla tuli kyllä käytyä drinkillä baarissa jossa hyvin vähäpukeiset kauniit tarjoilijattaret aina silloin tällöin loikkasivat baaritiskille tanssimaan 99% miespuolisen yleisön ihmetykseksi, samalla paikan 17 TV-screenistä tuli urheilua ja tolkuttoman kallis viina virtasi. Tissejä, viinaa ja urheiluruutua: Jeesus mikä konsepti!

Ja koskaan ennen ei ole Helsinki-Vantaalla minua ollut koira nuuhkimassa heti portilla, mutta kas, se oli vastassa juuri damin lentokonetta.

5 comments:

wiza said...

Baari jossa tytöt tanssi pöydällä oli varmaankin Teasers :) Tuli itse käytyä a'damissa Heinäkuussa.

Leena said...

Teaserspä hyvinkin :)

Kari Haakana said...

Olen viimeisen kolmen vuoden aikana käynyt Amsterdamissa neljä kertaa, muistaakseni. Joka kerta on ollut Musti ja sen siniasuinen kaveri tuubin päässä odottamassa.

Tira said...

Minullekin on punaisten lyhtyjen alueella tullut lähinnä kamala olo. Tytöt ikkunoissaan kyllä näyttivät iloisilta ja innokkailta, mutta minulle tuli vain mieleen, että onneksi pikkusiskoni (matkani aikaan 18-vuotias kaunotar) löytää Suomesta vähän muunlaista kesätyötä.

Sinänsä ihan mielenkiintoista, että muut naiset saivat kulkea alueella (ainakin pääkaduilla) kenenkään, paitsi huumediilereiden, häiritsemättä...

Leena said...

Joo, mietin samaa, että sain olla aika rauhassa. Suurin osa niistä huume-ehdotuksistakin meni seurassani olleille kundeille (jotka muuten on helvetin pitkiä, ehkä se esti innoikkaimpia). Alueella taitaa olla jotkin omat oudot kirjoittamattomat sääntönsä. On selvää että seksistä maksetaan eli muita ei kähmitä, ja kadunkulmissa seisovat laittomat itsensä myyjät sutenööreineen kyllä erottuvat selvästi turisteista ja muista ohikulkijoista.