Friday, July 08, 2005

Menu

Leena ottaa asiantuntevasti kantaa kesän puheenaiheiseen, Eurooppalaiseen ruokaan:

Suomalainen ruoka on pahaa, eikä se ole hyvää. Täällä on maailman surkeimpiin kuuluvat raaka-aineet jotka on vielä pirun kalliitakin. Loistavan ateria saa Suomessa vain viikon palkalla muuten saa tyytyä vetisiin pottuihin. Kaikki minkä täällä saa suusta alas on kuskattu jostain toisesta maasta. Brittiläinenkin ruoka on aika syvältä, tosin söin viimeksi Lontoossa käydessäni loistavan illallisen mutta se oli Thaimaalaisessa ravintolassa. Elämäni parhaat ateriat olen syönyt Espanjassa ja Italiassa. Nam. NamNam. Ranskassa käydessäni olin niin köyhä että minulla oli varaa syödä vain patonkia, mutta sen voi sanoa että Ranskalainen patonki on kyllä aika hyvää. Puolalaisesta ruoasta minulla on vaihtelevat kokemukset: Kerrankin Varsovassa kurkut maistuivat ainoastaan raskasmetalleilta, Krakovassa taas olen syönyt aivan mahdottoman hyvää kasvisruokaa. Saksalainen ruoka se sitten onkin ihan totaalisen syvältä: deep space nine. Hapankaalia yäk ja lihaan käärittyä lihaa siellä eteensä saa. Donnerwetter!

6 comments:

Schizo-Janne said...

Italialaisen keittiön antimet ovat parasta mitä Euroopasta saa. Japanilainen ruoka painii samassa kastissa (siis, mitä olen Suomessa saanut eteeni). Mämmi on tajuttoman pahaa. Mutta suomalainen ruisleipä on hyvää. Vielä, kun suomalaisissa ravintoloissa saisi eteensä tuoretta leipää, niin voitaisiin puhua kulinaristisista nautinnoista.

Mutta kun sen kunnon pasta, vaan on niin hyvää. Valitettavasti Helsingissä sitä saa niin harvoista paikoista. Onneksi oliiviöljyt ovat parantuneet kauppojen hyllyillä ... nam. Nyt tuli nälkä. Pakko mennä nukkumaan.

Anonymous said...

Höpskukkuu! Olette kehnoja kokkeja tai syöneet huonoissa ravintoloissa. Suomesta saa loistavaa ruokaa, samoin kuin Italiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Englannistakin. Kaikista saa myös järjettömän huonoa ruokaa.

Leena said...

Niin, kumman usein suomalaisissa rafloissa tyrkytetään kuivaa leipää tai jotain vetisen nahkeaa klönttiä.
Hehee, anonyymi on luonnollisesti oikeassa: kaikkialta saa pahaa ja hyvää (paitsi Italiasta saa vain hyvää;), olen syönyt huonoissa ravintoloissa ja olen kehno kokki. Tosin kokkina paranen koko ajan, jokusen kerran olen onnistunut tekemään tosi herkkujuttuja, mutta erittäin harvoin mistään kotimaisista raaka-aineista. Italiassa ruoka on maailman parasta koska siellä on maailman parhaat raaka-aineet, siksipä italialainen ruoka maistuu paremmalta Italiassa kuin Suomessa, vaikkakin tuodaanhan tänne sieltä päin jo onneksi hyviä pastoja, kinkkuja ja oliiviöljyjä jne..

Rasmus said...

Nämä ovat makuasioita. Suomalainen kansanruoka lienee valitettavasti kebablihalla viritetty vessanpönttöpitsa, mutta graavisiika, savustettu kampela ja hiljaa kypsytetty hirvi, puhumattakaan metsäsienistä ja marjoista ovat herkkuja.

Silti eri maiden vertailu tällä tavalla on aika naurettavaa.

PS. huonoita pastaa ikinä olen muuten syönyt Riminissä.

Leena said...

namnam, savukalaa :)


ps. minun olisi kai pitänyt heitellä standardihymiöt tuonne blokkauksen sekaan, tein koko jutun kieli poskella koska tulin vilkaisseeksi iltalehteä jossa asiasta väännettiin otsa rypyssä, ja mua alkoi suututtaa pikkumainen nillitys ja suomiruoan ylistys (se koira älähtää johon kalikka kalahtaa). itseäni vaan nauratti se Ranska presidentin heitto. :)

Rasmus said...

Heh, no sama reaktio kyllä minullakin. Kyllä meillä keskimäärin tarjoillaan hävettävän huonoa ruokaa, se on valittavaa. Sitä ei voi puolustaa mitenkään.