Wednesday, July 28, 2004

Ultimate Dinner

Jostain tarttui takaraivooni meeminpoikanen: ketkä viisi ihmistä, elävää tai kuollutta kutsuisit illalliselle kanssasi? Hieman rajatakseni keskityn kuolleisiin:

Ella Fitzgerald oli kuulemma mahtava nainen, eloisa ja hieman pirullinenkin elämää nähnyt diiva, ja ehkäpä se kajauttaisi Mistyn parin viinipullon jälkeen.

Joseph Campbell & Carl G. Jung: myyttitutkija Campbell ja psykoanalytikko Jung olivat kuulemma kavereita, kummankin kulttuurisivistys aivan huippuluokkaa ja näkemykset todella kiinnostavia. Voi kun olisin ollut vaikkapa vain kärpäsenä keitossa kun nämä kaksi istuivat kaljalla.

Kleopatra, muinaisen Egyptin tunnetuin hallitsija. Olisipa kiva tavata maanpäällinen jumala ja selvittää, että mikä se diili oikeesti oli tämän naisen kanssa – miten se hallitsi valtakuntaansa, oliko se oikeasti muka niin kaunis kuin joissain legendoissa väitetään ja mitä oikeasti tapahtui.

Edith Södergran, lempirunoilijani, oli varsin intohimoinen ainakin kirjoittaessaan. tein siitä yhtä käsikirjoitustakin muutama vuosi sitten, olisi kiva päästä näkemään, ettei tarvitsisi kaikkea kuvitella ainoastaan :)

Et tälläinen mekoisen kultturelli kokoonpano tänään, huomenna ehkä valitsisin isoisovanhempani, parhaita koomikoita tai vaikka viisi hyvännäköistä sinkkua.


No comments: