Tuesday, January 20, 2004

”I will beat his teeth out. With my cucci handbag”

Tämä ei liity Anuun ja ampumaharjoituksiin, vaikka mieleeni nousikin pink-lace-shotgun-barbie-avatar, jota Vicki käytti yhdessä ABC:n näytelmistä. Nainen jolla on attityydiä? Ei. vaan, ase(nne) joka kuljettaa naista. Jotkut vallassa olevat urosihmiset hallitsevat pelolla. Barbeilla tai useimmilla oikeillakaan naisilla ei voi olla pelon luomaa auktoriteettia vaikka ne murisisivat sinulle kranaatti hampaissa ja sinko olkapäällä. Asetelma näyttää vain naurettavalta eikä kukaan usko, että mitään todellista uhkaa olisi olemassa. 'Et sä mua pysty tappamaan'.

Enkä nyt puhu oikeasti tappamisesta vaan uskottavuudesta. Uskottavuudella taas voi olla jotakin tekemistä trendikkyyden kanssa. Melko monet tuntuvat olevan siinä käsityksessä, että trendikkyys tarkoittaa sitä, että pukeutuu viimeisimmän nuorisomuodin mukaan. Sitten saa kaduilla ihastella kolme- ja nelikymppisiäkin naisia, joiden maha valuu tiukanpinkeiden trumpettifarkkujen yli, eikä se kireänniukka puseron pienoismalli juurikaan näkyä paranna.

En ole itsekkään mikään mieltäylentävä ilmestys nykyisissä reuhkoissani mutta nyt minulla olisi ensimmäistä kertaa vuosiin hiukan rahaa jota voisi tuhlata vaikkapa uuteen garderobiin. Kuinka pukeutuu 30+ trendikäs tai mielummin vielä tyylikäs nainen? Eihän sitä vielä tarvitse puolijoukkueteltan kokoiseen kaftaaniin sukeltautua, muttei kai kannata yrittää näyttää 16-vuotialtakaan, vaikka talvisin onkin hemmoittelevan hämärää.

Miten saisi katu-uskottavuutta esim. tärkeitä päätöksiä synnyttävissä kokouksissa, ettei vaikuta pelkästään barbilta joka vilkuttaa pyssyllä?

No comments: