Saturday, September 25, 2004

Yö-kukkuu

Heräsin viime yönä siihen varmuuteen, että multa puuttuu joku rokotus, ja ne käännyttävät mut Accran lentokentältä takaisin pohjoiseen. Mun piti nousta ja käydä tuijottamassa mun keltaista rokotustodistusta. Keltakuume. Virallinen leima, se on tärkein. On Tetanus. Polio on. HepatiittiA. Hepatiitti B. Jne.

Katulamppu hohkasi ikkunan lähellä tuhatwattisena ja paksujen verhojen läpi siivilöityi karvaan punaista valoa. Viimeinen arkipäivä ennen matkaa oli ohi, jos ilmenee että jotain olennaisen tärkeää on hoitamatta, pystynkö enää järjestämään sitä? Listasin paperille mielessäni pyöriviä asioita, josko ne lakkaisivat vainoamasta. Nukuin loppuyön katkonaisesti heräten aika ajoin johonkin tarpeettomaaan oivallukseen.

Asioidessani eilen Temperassa törmäsin tuttuun joka on myös käynyt Afrikassa, opintomatkalla kulttuurikeskus Villa Karossa, siinä Ghanan melkein-naapurissa Beninissä. No, tuttuni sanoi, että hänellä oli ihan samanlaista, oli tosi vaikea uskoa että todella pääsee sinne määränpäähänsä, aina kuvitteli että jotain tosi tärkeetä puuttuu. Arvelimme sen johtuvan siitä, että on siirtymässä niin täysin vieraaseen ympäristöön, sille paikalle ei ole valmiina mitään mielen lokeroa. Se onkin siis skeema mikä puuttuu. Kysytäänköhän sitä tullissa?

No comments: