Tuesday, September 28, 2004

Hello dear, do you have a green north state?

Mulla on kansainvalinen kaveripiiri: tanaan olen taalla Lontoossa nahnyt yhden Jarin, kaksi Petea, kaksi Anua, yhden haastateltavani, yhden Simon ja tosi monta puolituttua. Ilmio on tietaakseni yleinen, se etta nakee tuttuja kasvonpiirteita uusissa naamoissa. Ikavaa taalla ei siis ainakaan ole.
Tulen kirjakaupasta. Olo on juhlallinen. Kauppa on jotenkin koulun oma, eli suuri osa tarjontaa on jotain kauppis-ekonomi-tuubaa, mutta oli siella pari metria muutakin, josta koppasin mukaan mm. Johnien Law ja Hassard "Actor Network Theory and After". Ei niin etta sita tulisi edes luettua, mutta kirjaa ei saa Akateemisesta ja myonnan, etta olisin valtavan tyytyvainen jos osoittautuisi etta voin soveltaa toimijaverkostoteoriaa, mutta arvaan etta kirja lopettaa ne aikomukset. Jaa, ehka se siis kannattaa lukea.
Lauantaina kiertelin Belisizen alueella ja tutkiskelin hostel-tarjontaa. Oli vahan masentava kierros, paitsi etta oli kivoja asuintaloja super-brittilaiseen makuun, joten lohdutin itseani ostamalla Philip Pullmanin Sally Lockhart-lastendekkarisarjasta ekan osan, "Ruby in the Smoke". Sijoittuu sopivasti Viktorian aikaiseen Lontooseen. Olen myos huomannut, etta New Yorkiin sijoitetut stoorit (Salingerin For Esme with love and Squalor-kokoelma) sotkevat olemista tai paremminkin asettumista todella pahasti. Sopivinta luettavaa sen puolesta olisivat Peter Pan (asui Kensingtonin puistossa), Pikku Prinsessa (koyhaili ullakolla) ja Harry Potter (asui portaiden alla vaatekomerossa). Tama uusi huone on minimaalinen mutta ainakin se on puhdas. Kavin nimittain ensi toikseni ostamassa Vimia, riepuja ja kumihanskat ja kuumaa vetta taalla tuntuu riittavan. Kun sita tulisi viela suihkustakin, niin olisi perin pop.
Tahan astisista suurin jarkytys on tietysti torakoiden armeija mutta suurin pettymys tuli eilen: ymmarsin kysya tupakkatiskilla josko briteilla olisi vaniljalla maustettuja tupakoita. No tottahan! Aski maksoi yli 10e, joten hetken Akatemian rahoitus oli tosissaan vaakalaudalla, vaan ei. Se tupakka ei maistunut hyvalta. Taidan siirtya takaisin norttiin.

No comments: