Sunday, September 19, 2004

Aikuistumisen partaalla

Ahkerien ja kansainvälisten tuttujeni keskellä olen hieman päätynyt muokkaamaan Sheena Eastonin vanhaa hittiä:
My baby takes the morning plane,
She works from nine till nine and then
She takes another home again…

Siis toisinsanoen, Voi voi tätä kiirettä! Työtä työtä työtä ja kaikki vapaa-aika menee bilettämiseen. Hauskaahan se toki on, Anun ja ystävänsä eilisissä synttäribileissä oli älyttömän mukavaa. Silti tein Tuhkimot ja olin puoliltaöin himassa.

Minusta on selvästi tullut aikaisempaa vastuuntuntoisempi ja tunnollisempi, Osaan lähteä vaikka on hauskaa, tai silloin kun en lähde osaan muuttaa viinin vedeksi. Tänään olen työkunnossa, ja ehkäpä huomiseksi on valmisteltu se mitä pitää valmistella. (Kunhan tämä blokkaaminen lakkaisi.) Luulen, että tämä ns. vastuuntunto liittyy enemmän kunnianhimoon ja siihen, että teen työtä joka kumpuaa suoraan sydämestä, eikä suinkaan siihen, että minusta olisi tullut vanhempi ja tylsempi. Viisaampi? Tuskin.

Ai niin, siitäkin eilen iloitsin, että Anu sitten osaa yllättää. Anu osaa laulaa! Hienosti! Vastaavaa sattuu useamminkin: esim. paljastuu kertakaikkiaan, että jokin vuosia tuntemani henkilö on taidokas laulumies tai –nainen. Jos minä osaisin laulaa, vetäisin kokoajan jotain veisua kurkku ammollaan. Vaadin, että ne joilla on lahjoja myös käyttävät niitä. Hitto!

No comments: