Tuesday, October 03, 2006

Taas tää miettii



Koskapa kaverille on tulossa kaveri kylään, mietittiin virkapalkalla sisustusta ja huonekaluja skodaamisen kannalta. Tiedän useammankin sinkkuboxin, joissa minkäänlainen lähentely ei onnistuisi luontevasti. Ei sohvaa, ei lähekkäin olevia tuoleja, ei paikkaa jossa rentoutua kaksin, paitsi se sänky, mutta olisi vähän osoittelevaa ohjata tyyppi suoraan sängylle, jotenkin. Tai kun omassa kämpässä kissankarvatonta tilaa on lähinnä... ei missään? Pitäisi opettaa kissat imuroimaan sillä aikaa kun tää on töissä. Tai ehkä hankin kissojen ihmeteltäväksi robotti-imurin.

Kaveri suunnittelee siivoavansa vierastaan varten. Mä siivoan kyllä muutenkin (eh heh) mutta kun on tarpeeksi kova kiire, järjestys alkaa hajota. Ensin vähän. Aluksi jää vain tiskit tänään tiskaamatta, mutta sitten alkaa melkein kaikki jäämään juuri siihen mihin sen kädestään sattuu laskemaan, kun työ käskee singahtamaan nyt ihan heti kirjahyllylle, koneelle, puhelimeen tai - useimmin - tupakalle. Niinku nyt. Koska ensi viikolla on oltava kertomassa saksalaisille käyttäjäkeskeisestä trendiennakoinnista. Mietin että kehtaisiko aloittaa Spitfire'rin kuvalla, kun se kumminkin on yksi käytettävyystutkimuksen (tai ergonomian) alkusyitä, syystä että mahdottoman käyttiksen takia brittien koneet putoilivat vahingossa. Sitä kävivät sitten säätämään. Ehkä en kumminkaan.

4 comments:

Leena said...

Käytettävä tai ei koko setti, mutta tuollainen muhkusohva ois kyl mainio paikka lämmittää jotain hottia beibeä. Mut ei sellainen eroottinen käytettävyys ehkä saksalaisille avaudu, josko briteillekään?

Anonymous said...

Taas anon.

Spämmään urakalla, mutta tuli vaan mieleen, että jos meidän elämä tulevaisuudessa (tai nyt?) täyttyy akselilla shopping & fucking, niin eroottinen käytettävyys nousee arvoon arvaamattomaan...

Ja koska länsimainen yhteiskunta on kuiten aika epäeroottinen riippumatta siitä kuinka paljon paljasta pintaa mainoksissa näytetään, täytyy eroottisen käytettävyyden olla hienovaraista. Luulen, koska ei kait se Stefan Lindforsin dildo niin kovin paljoa myynyt.

Ana said...

Olemme isojen asioiden äärellä.

Leena said...

En ole itse asiaa testannut mutta Lindforsin dildoahan nimenomaan kritisoitiin sen huonosta (eroottisesta) käytettävyydestä: esim. virba ihan väärässä paikassa, eli sellaisessa jossa se ei värisytä mitään oikeaa kohtaa.

Nää on tollakin isoja kysymyksiä, olemme merkittävän löydöksen äärellä.