Monday, October 02, 2006

Laskettu aika 27.12.2006

Vahinkolaukauksia ensiesitys on YLEllä 27.12.2006. Sanoisinpa että vihdoinkin: tämän typpiset tutkimustuotannot kestävät liian pitkään. Jos tekisimme toisen tarinan samalle formaatille aikaa kuluisi ehkä viidesosa tähän ensimmäiseen kuluneesta, sillä kaikkea, alkaen siitä miten leikkaus ja ääniklipit rytmitetään puolisatunnaisesti järjestyvässä draamassa.

Olen aina karsastanut metaforaa, jossa taiteilija synnyttää teoksen. Taideteos on lapsi ja TV-ohjelmana tämä on esikoiseni. YÄK! Silti, nyt viimemetreillä mulla on kaikki oireet: aamupahoinvointia, mielialanvaihteluita ja ravintotottumuksetkin on entistä enemmän sekaisin.

Nyt on muuten suunnilleen viikko aikaa päättää lopullinen nimi "vauvalle". Ehkä Vahinkolaukauksia ei olekaan parhaiten avautuva ja katsojia houkutteleva? Mutta mitä se sitten voisi olla. Vaikeaa on orientoitua mihinkään, kun tämä työnimi on vuosien aikana ehtinyt imeytyä jo selkäytimeen asti.

2 comments:

Pia said...

Mistä tämä Vahinkolaukauksia kertoo? Ainakin otsikko herättää mielenkiinnon. :)

Leena said...

Vahinkolaukauksia kertoo Juulian (61-vuotias kapakkalaulaja) ja Roopen (30-vuotias rokkitähti) rakkaussuhteesta. Riipuen katsojien lähettämistä tekstiviesteistä heidän välilleen tulee molemminpuolinen tai yksipuolinen rakkaussuhde, joka voi myöskin päättyä useammalla eri tavalla.

Jokainen tv:ssä julkaistu viesti aiheuttaa toisella päähenkilöistä ajatuksen (ajatusääni), ja vaikuttaa heidän kohtaloonsa.

tavallaan tarina siis käsittelee rakkautta kohtalon, sattuman ja oman valinnan yhtälönä.