Sunday, December 19, 2004

Lepoa ja laiskottelua

"Kuntaliiton suunnittelujohtaja Reijo Vuorento ehdottaa alle 25-vuotiaiden ohjaamista pakkotöihin kolme kuukautta kestäneen työttömyyden jälkeen.
Aamulehden haastattelussa Vuorento perustelee näkemystään sillä, että Suomessa työtön nuori voi lorvailla tukivaroin, kun taas Ruotsissa nuoren on mentävä avustustöihin työttömyystukea saadakseen." (HS verkkoliite, 19.12.)

VOI LORVAILLA TUKIVAROIN — Siitähän kaikki nuoret haaveilee. Paskiaiset. Yhteiskunnan elätit. Voihan voikukka, kuka noita Vuorentoja oikein päästää päättämään ihmisten asioista kun perusasenne on se että TYÖTÖN = LAISKA. (Ja laiskuushan puolestaan on rikos ihmiskuntaa vastaan.) Oppiipahan nuoriso mistä kana pissii kun ne joutuvat tekemään ilmaiseksi tai nimellistä "bonusta" vastaan samoja töitä joista muut saavat rehellistä palkkaa.

Itse olin työttömänä yli vuoden. Tein kokoajan jotakin; kirjoitin väitöskirjan tutkimussuunnitelman, itseopiskelin alani teoriaa ja työkaluja, tein mediataideprojekteja (joista saadut havainnot päätynevät väikkäriini) hain hommia ja kirjoitin apurahahakemuksia yksin ja muiden kanssa hankkeita suunnitellen, että voisin virallisesti keskittyä väikkärin tekoon jne. jne. Työttömyyteni aikana syntyi ystävän kanssa tuotantoidea, joka nyt on jo palkittu ja rahoitettu, ja tuotantotiimissä tulee olemaan yli 50 henkeä.

Mut mä olinkin yli 25-vuotias, huomauttaa Vuorento.

No comments: