Thursday, May 20, 2004

Virtuaalisia munauksia

Heheh, virkani puolesta saan ihanaa kutkutusta uutisesta jonka mukaan suosittu virtuaalikirkko kärsii demoneista. Häiriköt lokkautuvat sisään Saatanana ja kiroilevat saarnojen aikana. Pahiksia heitetään pihalle mikä chättitermein tarkoittaa, että ne tapetaan. Lisäksi sieltä kirkosta on karsittu ominaisuuksia ja kavennettu mahdollisuuksia kaikilta käyttäjiltä. Voi saatana, mahtaa siellä nyt olla nastaa jeesustella.

Tän kirkkochätin suunnitelijat on tehneet samat iänikuiset virheet kuin ziljoona muutakin designeria, vaikka näistä on kirjoittettu jo 1990: Chip Morningstarin yksi sääntö on: “Work within the system”. Tämä tarkoittaa sitä, että sensijaan, että joku admin vaan tappaa tsup tsup kirkkoon tulijoita, se pitäisi tehdä jotenkin osaksi maailmaa. Esim. kiroilijan alle voisi tulla savuava kuoppa johon se sitten vajoaisi. tai joku jumal- tai enkelhahmo tms. tulisi tekisi niistä mykkiä. Tai kirkkojen edessähän oli jokus muinoin häpeäpaaluja... Noin mä oisin sen suunnitellut. Niin.

Onkohan kukaan vielä tehnyt virtuaalihelvettiä? Mä haluan suunnitella sellaisen. Pääsisi sunnittelemaan herkullisen synnillisiä avatareja. Mikä sitten olisi kunnon helvetti. Ehkäpä sen pitäisi olla kirstillismytologinen tulimeri tai joku Danten inferno. Ruotsinlaiva?


Aihetta sivuten tässä pätkä peliteollisuuden veteraania Jessica Mulligania, joka usein heittää tärkeitä pointteja tässä hänen tuoreimman kolumninsa “kaava” massive-multiplayer teollisuudesta:

simplistic equation for success might look more like this:

(Development = [Experience in MMPs + Adequate Money + Stable Launch])
-------------------------------------------------------------------------------------------
(Operations = [Proper Resources + Good Service Mentality + Common Sense]) = Financial Success

Of course, what more often happens is this:

(D = [Rookie + Craploads of M + No SL])
-------------------------------------------------
(O = [Punky R + No GSM + Stupidity]) = Dustbin of History

Kuvaa myös aika hyvin koko suomen IT-alaa ainakin sellaisena kun se oli pari vuotta sitten.

Vielä loppukaneetti: oho tajusin just, että bloggasin siitä mitä teen työkseni ja viittasin sekä alkuvaiheessa olevan väikkärin tutkimusmatskuun, että lähteisiin. Tää on varmaan hyvä merkki? (siis mulle, ei välttämättä blogin lukijoille.)

No comments: