Saturday, February 07, 2004

Yleinen lausemuoto on lauseen olemus. (5.471)

Arh131 Tiedekeskus tyhjästä (4 ov)
Näennäisyliopiston luominen ja sen täyttäminen keksityillä henkilöillä. Sisällönteeskenteleminen ja lumetutkimus. Uskottavien kotisivujen laatiminen. Kehitysaluetukien maksimoimiseksi kurssilaisten käytettävissä on tiedekunnan puhallettava toimisto.”


Kollegani painiskelevat taas isojen hakujen kanssa. Koalitioita muodostetaan, rajapintoja sovitellaan, ja uusia kokokuksia sovitaan kalenterit täyteen. Olen minäkin aivan riittämiin ollut osallisena rahanhaalimisoperaatoissa taiteilijoille ja tutkijoille. Se se vasta on pirullista touhua. Itseäni ja tuttujani, jotka saavat vaan hirveät tuskat eurojen ajattelemisesta eivätkä välttämättä ollenkaan tiedä mitä miljoona tarkoittaa, kidutetaan oivallisesti lomakeviidakoilla ja perustelujen artikuloinnilla ja sepittämisellä henkilöille, jotka eivät ymmärrä aihepiristä välttämättä yhtään mitään. Mikä pahinta, lomakkeisiin ja niiden aiheuttamiin traumoihin kuluva aika on pois siitä olennaisesta, eli varsinaisen tutkimuksen tekemisestä.

Koska saamme akateemikkojen oman idols-kisan, jossa nuoret tutkijat kisailevat apurahoista sepittelemällä mahdollisimman mediaseksikkäitä ja kaupallista exploitaatiota omaavia tutkimussuunnitelmia? Tuomarit ruttaavat sitten poloja: Filosofeissa on se vika ettei ne osaa sanoa mitään viittamatta wittgensteiniin, ne ei osaa käydä paskallakaan ilman tractatusta. Ihan kiva retoriikka sulla mutta voisit kyllä vähän kehitellä tota substanssipuolta. Vaikuttava budjetti, mutta tätä saamaa aihetta on vatvottu jo hyllykaupalla. Keksi jotain parempaa tekemistä.

No comments: