Tuesday, December 06, 2005

Vahtikoira sanonee hau hau

Sopivasti tälle päivälle bongasin Vahtikoiran (via). Runsaasti onnea, menestystä, aaltoja ynnä kannustusta rehevälle ja aktiiviselle poliittiselle blogille.

Painoarvoltaan köykäisempi on tuore sivublogini Design conferences, jonne listailen domestikaatio-tutkimuksen, arkipäivän estetiikan ja lähinnä teollisen muotoilun kannalta kiinnostavia konffa-kutsuja ja selostan omia retkiäni konferensseissa.

Ja tämä ei mitenkään liity enää mihinkään, mutta bongasin äsken Spaceweatheristä, että sprite-bongareilla on oma Eurosprite2005-blogi. Spritet (mitä lienevät suomeksi, ukkoskeijuja?) ovat punaisia ukkospilven yläpuolella vilahtavia ylöspäin suuntaavia valoja. Tuohon vielä apodin julkaisemia sprite-merkintöjä: Red Sprite Lightning ja Sprite Fireworks. Noin. Kiehtova taivaan ilmiö josta olen kuullut mutta en vielä nähnyt livenä koska en ole osunut näkemään ukkosmyrskyä riittävän kaukaa. Spaceweatherissä opastetaan kuvan kera, miten spritejä voi ensi kesänä yrittää bongata: kaavakuva havainnoinnista.

4 comments:

Marjut said...

No eikö mitä, minusta sait ainakin lukijan samantien - aihe on kovasti kiintoisa ja muutenkin hyödyllinen!

heidi said...

No mutta sehän on hieno juttu. En ole vielä laittanut konffa-blogia blogilistalle. Pitäisiköhän?

Marjut said...

Ilman muuta pitäis, etenkin kun feedissä on jotain häikkää, eikä Bloglines sitä just nyt suostu lukemaan...

heidi said...

Lisäsin konffan listalle. Luokittelusanoina tutkimus, muotoilu, design ja englanniksi.