Sunday, December 04, 2005

Naisasiaa

"I won't be judging Amy anymore." Eh-heh-he

Ameriikan maassa moni julkkis on julistautunut feministiksi. Mieleeni tulle nyt nopeasti esim. mielettömät naiset Susan Sarandon, Jeanine Garofalo ja Whoopi Goldberg.

Siitä voi sitten spekuloida erikseen (kunkin henkilön muun toiminnan perusteella), että ovatko kaikki jenkkilän julkifemakot oikeasti edes missään käsityksessä siitä mitä feminismi on, vaan puhuvatko vain lämpimikseen tai saadakseen kuvansa lehteen. Mutta ainakaan Pohjois-Amerikassa ja briteissä feministi ei välttämättä ole ihan samanlainen kirosana kuin suomessa. Montakohan kertaa olen kuullut jonkun suomalaisen suusta lauseen "en ole feministi mutta kannatan tasa-arvoa". Argh! Joka tapauksessa toivottaisin mielelläni tervetulleeksi suomalaisista mediakasvoista muitakin kuin poliitikkoja jotka olisivat avoimesti feministejä.

2 comments:

Sedis said...

Olen luultavasti ainoa ihminen maailmassa, joka sulkee härpäkkeen kuin härpäkkeen, jos näkee Whoopie Goldbergin. Hän näyttelee huonosti ja surkeasti ja kurjasti ja keinotekoisesti ja mitä vielä ja jopa hänen edistykselliset kommenttinsa luen mieluummin paperilta - jopa ilman kuvia.

Leena said...

joo, helppo arvata et Whoopi herättää monenmoisia tunteita :)