Friday, December 02, 2005

Chat tutkija myhäilee virtuaalipartaansa

Onnetonta yhteisösuunnittelua tai vähintäänkin huonoa palvelua osoittaa se, että heti seuraavana päivänä kun BigBrother päättyi, sivujen keskustelupalsta lukittiin uusilta viesteiltä. Nyt BB fanit etsivätkin toisiaan muilta suomalaisilta keskustelupalstoilta ja pieni osa on päätynyt säpisemään esim. idolsin keskustelupalstalle. Tämä kertonee toisaalta heidän kovasta chättiaddiktiostaan mutta toisaalta myös siitä, että BB:n palstalla syntyi keskustelijoiden välille yhteenkuuluvuutta josta ei haluta noin vain luopua.

Ehkäpä TV-kanava ajattelee, että keskustelupalsta-aktiivit saadaan jonkun toisen sarjan pariin ja se on ihan yhtä hyvä? Niinhän nyt kävikin BB -> idols esimerkissäni (ja vielä maikkari&subtv hybridin sisällä, etteivät menneet kilpailijan kanavalle), mutta ongelmaksi voi muodostua se, että nämä Idols-palstalle siirtyneet BigBrother fanit ovat pikaisen katsaukseni perusteella melkoisia trolleja ja provosoijia idols fanien joukossa ja pyörittävät omaa sisäpiiriään nyt toisen sarjan fanien keskellä ja heitä dissaillen.

Seuraavakin BB tulee takuulla suomessakin estettämän. "Suuressa maailmassa" ollaan jo opittu, että nimenomaan verkkosivujen avulla voidaan pitää faneja innostuneina ja sitoutuneina sarjataukojen välilläkin. On (kaupallisesti) silkkaa typeryyttä luoda sivusto joka houkuttelee kasapäin käyttäjiä, ja sitten pistää peli poikki noin vain. Vaikka moderointi ja muu yläpito, esim. BB:n liityvien juttujen uutisointi aiheuttaakin kustannuksia, niin pitkällä tähtäimellä sivustojen ylläpito sarjataukojen välilläkin on ehdottomasti kannattavaa, varsinkin silloin kun halutaan innostuneita, (inter)aktiivisia ja uskollisia katsojia.

1 comment:

ChrisWoznitza said...

Hi I´m Chris. Greatings from Germany Bottrop !!