Thursday, April 28, 2005

Kultamurut

Minäkin. Mahtavaa Kari, loistavaa Mindy, saitte tottavie ansionne mukaan, erinomaista Mitvit - et kylläkään mielestäni kirjoita huumoriblogia, vaikka se naurattaakin. Mainiota Kallioblogi. Juhlista kiitän ainakin Skitsoa, Hinkstoonaa, Mindya, Tiramisuja, Karihaakanaa, Siguraattoria, Raparperia - sekä Karri Kokkoa, vaikka hänen kanssaan en älynnyt jutella. Se jäi vähän harmittamaan, semminkin kuin seuraan miehen kaikkia blogeja. Samoin Kuukauden Kuvien Niklas Sjöblom - onnea! - jäi kehumatta, höh. Nyt kehun! Kehu!

Ensi vuotta varten lienee paikallaan pistää korvan taa mm. Finland for thoughtin esittämä kritiikki. Kyllä sen niin pitäisi olla, että ken on raadissa, ei ole kyseisenä vuonna ehdolla - musta raadissa olon pitäis jäävätä myös ryhmäblogit joissa raatilainen on mukana. Eipä tämä minua närästä, ansaittuja olivat kaikki palkinnot. Mutta otetaan jatkossa paremmat tavat, muuten tapahtuma voi vuosien mittaan ruveta maistumaan tunkkaiselta. Uh?

5 comments:

Karri Kokko said...

Siis että oikein moninkertainen lukija! Sepä somaa ja ystävällistä. Ei kun kannustaa jatkamaan. Eilen tosin tuli taukoa kun kotikone meni jumiin. Nyt tilanne korjattu. Minäkin tapasin monta uutta vanhaa tuttua. Monta jäi tapaamatta. Ehkä onnistumme korjaamaan asian jossain tulevassa tilanteessa. Nyt vappuja!

Anonymous said...

Loistovappua!
Huomasin kyllä että sulla oli tauko :)

Jep, ja jutellaan livenä joskus myöhemmin.

Karri Kokko said...

Absolutely!

Mikko Moilanen said...

Anu: "Kyllä sen niin pitäisi olla, että ken on raadissa, ei ole kyseisenä vuonna ehdolla [..]"

Niin ehkä, jos jaossa olisi rahapalkintoja, vaikka en katso Kookkeli-patsaiden häviävän arvossa rahalle piiruakaan.

Parhaan blogin valinta on käytännössä mahdoton tehtävä. Arviointia voitaisiin johonkin rajaan asti suorittaa, jos ensin olisi määritelty todella tiukat kriteerit "parhaalle blogille".

Näin ollen koko termi "paras blogi" johdannaisineen on täysin epäonnistunut. Sillä ei sinänsä ole mitään väliä, jos Kokkelis pysyy nykyisenkaltaisena satiirina ja farssina tai jopa kehittyy aidoksi parodiaksi. Nyt Kokkelis on parodiaa ilmeisen tahattomasti, raatilaisten röyhkeydestä ja ylimielisyydestä johtuen sekä syystä, että jotkut uskovat Kokkeliin --- jotkut ottavat Kokkelin vakavasti. Siten Kokkelis on toisaalta parasta olemassaolevaa tahatonta Monty Python -parodiaa :), jonka vedet on ammennettu Oscareista, Finlandia-palkinnoista, "paras X-valokuva" -kilpailuista, Jusseista jne. Tämä ei suinkaan vähennä Kokkeliksen huumoriarvoa, päinvastoin se antaa hyvän mahdollisuuden katsoa jokaisen samantyyppisen kilpailun syvintä olemusta eli parodian parodiaa. Parodiaa parodian perään :) Kokkelis on kaikkein läpinäkyvin mutta yrittää olla vakava, siksi Kokkelikselle on helpoin nauraa.

Jos kyseessä olisi suosituin blogi -kilpailu, niin sitten tilanne olisi kokonaan toinen.

Mikko Moilanen said...

Mielestäni ikävintä Kokkelissa oli se, että meni hetken aikaa ihmetellessä, että yrittääkö Kokkelis tosiaan olla vakavasti otettava kilpailu. Ei voinut siis heti nauraa täysillä, koska oikea parodia harvoin minua huvittaa.

Lisää tälläistä :))