Sunday, October 24, 2004

Leffa vai peli?




Katsoin vasta nyt Tarrantinon Kill Bill 1:n. Se ylitti odotukseni. Tarrantino on aina ollut hyvä tarinan kuljettaja, ja nyt hän on kehittynyt myös visuaalisena ohjaana. Värimaailma on paikoin hengästyttävän kaunis, jokainen yksityiskohta on mietitty viimeisen päälle. ja teistelukohtausten koreografiat ovat hetkittäin kuin parhaista tanssiteoksista.

"Making of Kill Bill" -extrassa lueteltiin liuta vaikutteita samuraileffoista westerneihin mutta tietokonepelejeä ei mainittu, vaikka minulle näyttäytyy aivan selvänä että pleikkari-estetiikka on antanut vaikutteita taistelukohtausten kulissien ja lokaatioden ja puvustuksenkin suunnitteluun. Lisäksi Kill Bill on jaettu lukuihin joita voi suoraan verrata pelien Leveleihin. Tarinan tai rähinän edetessä vastustajat kovenevat.

Onko Kill Billistä tehty peli? Ihme jos ei sellainen ainakin jossain vaiheessa tule markkinoille. Ylipäänsä nykypäivän elokuvan visuaalien kieli ja tarinankerronta on imenyt paljon vaikutteita peliteollisuudesta. Lienee myös markkina-ajautuksia tässä taustalla: Leffan peliversio on helpompi kehittää kun taustat on mietitty jo filkassa sellaisiksi, että voidaan mallintaa melkein samanlaisina. Näin saadaan helpommin aikaiseksi leffa & pelit ynnämuut samaan kaupalliseen pakettiin. Pikkuhiljaa ei tule olemaan kauheasti väliä tehdäänkö ensin leffa ja sitten peli, vai ensin peli ja sitten leffa (esim. Lara Croft). Tietysti ollaan menossa siihen, että ne yritetään suunnitella samanaikaiseksi, mutta ehkäpä markkinat kuitenkin testataan esin joko leffan myynnillä tai pelin suosiolla.

No comments: