Friday, October 08, 2004

Kissoja vai koiria?

Käsikirjoituksen tekeminen tuntuu juuri nyt aivan ihanalta. Jonkun ongelman kyllä aina osaan itselleni kehittää. Se mitä nyt en saa millään päätetyksi on se, että onko toisella päähenkilöistä kissa vai koira. Koiraa puoltaisi yksi kaunis kohtaus idea josta on vaikea luopua (tiedän: kill your darlings), muuten k.o. tarinamaailmassa höyreliään koiran läsnäolo olisi ehkä hieman haastavampaa kuin kissan jonka voi käsikirjoittaa "nurkkaan nukkumaan" silloin kun sen läsnäololla ei ole merkitystä. Tai paskan marjat kumpi se on, mä tässä vaan jaarittelen. Frasierin koirakin on kuvassa enimmäkseen vain silloin kuin nimeonomaan viitataan koiraan. Toisaalta, osa castiä se silti on se koirakin, eikä sitä voi pitkiksi ajoiksi unohtaa.

Joissain kohtauksissa ei olisi suurta merkitystä onko vastanäyttelijä kissa vai koira, mutta muuten sankarittaremme on kyllä enemmän kissaihmisiä. Ja olisi jo tiedossa yksi kissa joka rakastaa kameraa ja on synnynnäinen ja kokenut näyttelijä.


Nyt on myös pakko vertailla My Typoa TiraMisuun joka on myös kolmen naisen ryhmäblogi. Siellä aina "haukutaan" koirien edesottamuksista, täällä "kehrätään" kissojen perään. Koirablokeja on muitakin, pinseri nyt ainakin. Mutta emme me ole pelkkä kissabloki, voin kyllä vakuuttaa, että täällä typossakin pidetään koirista.

No comments: