Thursday, July 22, 2004

Liberte, Equalite, L'Amour

Tuorein DVD-hankintani on ranskalainen elokuva 8 naista. (seuraa spoilereita.) Siinä näyttelee yllätys yllätys 8 naista. Jokainen esittää laulun, oman kokemuksensa rakkaudesta, paitsi nuorin joka ei ole vielä rakastunut ja laulaa isästään. Muiden laulut kertovat suurinpiirtein ikäjärjestyksessä romanttisesta idealismista, heittäytymisestä, yksinäisyydestä, saavuttamattomasta rakkaudesta, vapaudesta ja yhtä on palvottu aina mutta se ei merkitse mitään, hän rakastaa sitä joka ei viljele korulauseita ja lahjoja. Vanhin nainen tietää, että onnellista rakkautta ei olekkaan.

Sekä hauska, että liikuttava leffa. Ja hyvin ranskalainen leffa. Sitä tähdittää kaksi aivan mielettömän upeaa 60-kymppistä naista: Catherine Deneuve ja Fanny Ardant. En tiedä, ehkä heitäkin on hieman leikelty jossain vaiheessa, mutta ainakaan he eivät aloita päiviään suihkun sijasta botox-ruiskulla, niin kuin Hollywoodin siskonsa. C&F todistavat, että nainen voi olla murhaavan viettelävä ja YTNB vielä siinäkin iässä ilman jatkuvaa kirurgin konsultaatiota. Silmärypyt ja muut uurteet vain lisäävät karismaa.

..
Tuli onnitteluviestejä ja postikortti jotka tiedottivat, että minulla on tänään nimipäivä. Lapsena sillä taisi olla jotain merkitystä, nimpparit oli juuri sopiva tekosyy tehdä mansikkakakkua. Nykyään ei jaksa edes synttärit kauheasti kiinnostaa, niin miksi sitten nimpparit? Sinänsä kuitenkin on tosi mukavaa saada niitä viestejä.

No comments: