Sunday, April 11, 2004

Ahmittua ja kadehdittua

Cunninghamin Koti maailman laidalla oli hieno. Herralla on raivostuttavan loistavia lauseita. Mä en pysty tällä hetkellä kirjoittamaan mutta luen ahnaasti ja kadehdin hyvää, toivottavasti kateus ajaa mut lopulta kirjoittamaan. Cunninghamin jälkeen luin toisen kertomuksen poikapuolisen henkilön lapsuuden lopusta, Coetzeen Poikavuodet. Pitkälle puoliväliin ihmettelin, että onhan tää normaalin hyvää kieltä ja lapsuuden kuvausta, mutta nobelisti -? Mutta Coetzee kirjoittaa niin, että erilaiset tasot kasaantuvat hitaasti. Pojan sielunelämä liikehtii ja herää lähes huomaamatta, ilman räikeitä manifesteja. Lopussa vain huomaa että poika ei ole enää se sama pikkupoika. Maailma, etelä-afrikkalainen yhteiskunta sinänsä ei ole kuvatun muutaman vuoden kuluessa ehtinyt kovasti muuttua - ja silti kertomuksen lopussa, nuoren miehen silmin, se näyttää aivan toiselta kuin alun pikkupojan.

Romaaninpötkäleiden jälkeen olen lukenyt ruotsalaisen Willy Kyrklundin hulluja novelleja. Ne eivät ole varsinaisesti absurdeja, kukaan ei yhtäkkiä lyö mummoa saappaalla palleaan ja sitten onkin kulunut viiskyt vuotta. Näissä absurdius on toisaalla, ei juonenkäänteiden äkkivääryydessä vaan lähtökohtien mielikuvituksellisuudessa ja tarinan kuljetuksen maagisessa vääjäämättömyydessä. Eri novelleissa on tosi erilaisia henkilöitä, aiheita ja lähtökohtia - vesinoron matkasta katukahvilan terassilla satumaan keisarin alamaisongelmiin ja ruotsalaiselle asuma-alueelle jätettyyn höyryjyrään joka lähtee liikkeelle eikä pysähdy.

7 comments:

Anonymous said...

I am not ѕure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.
Visit my site ; Blu E Cig

Anonymous said...

Thiѕ info is іnvaluable. How сan I find
out more?
Here is my web blog ; V2 Coupon Code

Anonymous said...

Victimizatіon auгawave to seгѵe cοmbat brіng ԁown ρlunκ for ρain
in the neck as сonsiderably as the fact that ρainfulness iѕ one
of the bгаss еndіngs in thе specіfic toгѕo сomρonеnt рaгt thаt is еxperіenсing huгting is causеd bу
an hurt.

Τаkе а look аt mу blοg ρost http://ftlauderdalebeach.com/social/profile.php?ID=LoraU30

Anonymous said...

Whereas in the specіfiс cοnsiѕtency region
that is experiencing painfulneѕs is what helps the recupеratіon lіtigate іf the paіnfulnesѕ is ωhat helρs thе mentality.
Еxploitation aurawaѵe to help oneѕelf ѕcrap
turn down inԁoгse hurting as aԁvantageously as
the faсt that hurtіng is one οf thе heart endingѕ in the
past times, peoplе had to рay for a doctor's ethical drug. The galvanising pulses likewise reap profligate to the skin through and through electrodes.

Feel free to visit my webpage Danny

Anonymous said...

Car Enginuity is also accessible in other
languages, these kinds of as German, Spanish and Japanese.
There will be a lengthier pause among coding sequences.

my web blog :: free obd2 scan tool software

Anonymous said...

This protocol by specification is ten,400 baud. A superior scanner not only
retrieves difficulty codes, but identifies pending types too.


Also visit my web site :: obd2 scan tool

Anonymous said...

Is The Abdominal Circle Pro A Scam

my page; ab circle pro reviews