Friday, March 16, 2007

Kinnostaisiko viisivuotinen virka?

Taikin Medialaboratoriossa olisi pari virkaa auki. Pistäkää sana kiertämään, että saadaan parhaat mahdolliset tyypit sinne:

Lehtorin virka, media, erityisesti luovan suunnitteluprosessin kehittäminen, viiden vuoden määräajaksi.

Tutkijan virka. Henkilön tehtävänä on vastata osaston tutkimushankkeissa kehitettävien vaativien multimodaalisuutta hyödyntävien tietoteknisten ratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä osallistua korkeakoulussa esiin tuleviin tietotekniikkaa sivuaviin hankkeisiin päätöksentekijänä ja hankkeita konsultoivana asiantuntijana.

5 comments:

Kari Haakana said...

En mä nyt taida viittiä.

Leena said...

no voi hitto!

Mikko Moilanen said...

Haha, emmäkää.

Anonymous said...

sisäpiiriläisen mukaan noi virat on räätälöity melko tarkkaan parin tyypin cv:n mukaan - kyseiset tyypit ovat siis jo töissä media labrassa, mutta niille pitäis saada pidempiaikaista duunia. että silleen.

on kuulemma tyypilistä meininkiä kyseiselle mestalle.

Leena said...

Anonyymi, aikamoista meininkiä tosiaan on virkojen täyttäminen.
Virkojen räätälöinti ja petaaminen ei ole todellakaan mikään uusi juttu missään päin suomea ja muuta maailmaa. Tavallaan vähän ymmärränkin, että työyhteisöissä pidetään jo tutuksi tuleen tyypin puolia ja yritetään hänelle vakinaisempaa duunia järjestää, jos se tyyppi nyt yhtään osaa hommia tehdä. (Ihan virkistävää sekin tässä pätkäduunimaailmassa.) Toisaalta sitten taas ehdottomasti toivoisin, että varsinkin vastuullisiin ja tärkeisiin duuneihin (esim. opettaminen korkeakoulussa) etsitään sen ilmeisimmän sijaan se joka olisi kaikkein paras ja pätevin.

Mainostin noita duuneja kun naivina ajattelen, että minkäs tekee jos tulee huippuhyviä hakijoita, niin paha kai parasta on lähteä syrjäyttämään. Riippuu ehkä vähän myös niistä neuvostoista tms. joissa virat hyväksytään – onko ne pelkkiä kumileimasimia joissa lehtorintasoiset virat kuitataan suoraan suositusten mukaan, vai tehdäänkö siellä tarkempaa hakemusten seulontaa, joka paljastaisi vaikkapa sen että virantäytössä on suosittu jotain tuttua naamaa, pätevämpien ohi?