Sunday, February 19, 2006

Penis tuhoaa maailman

Vanhan ajatteluni päälle vielä toisenlaista luentaa Dr. Strangelove -elokuvasta. Mielestäni se on feministinen komedia. Elokuvassahan vilahtaa ihan alkumetreillä vain yksi nainen, kenraalin rakastajatar (ja eräiden muidenkin rakastajatar vihjaillaan), muuten leffa onkin äijiä pullollaan. Ja minkälaisia miehiä; sotilaita ja poliitikkoja jotka saavat kicksinsä valtapelistä, politikoinnista, strategiasuunnittelusta ja (sota)teknologian keksinnöistä, siis itse prosessista, lopputulemista viis.

Naisten puuttuminen elokuvasta on tässä tapauksessa kiinnostavaa. Poissaolevina he ovat täysin vapaasti fantasioitavissa lapsenteko- ja seksikoneiksi elokuvan miehille. Lopussa aivan sekopäiset äijät yrittävät kiilto silmissä juonia itselleen 10:1 rakastajatarhaaremeita ydintuhon jälkeisessä maailmassa. Loppupään klassikkokuva ydinpommilla ratsastavasta miehestä on myös fallos-kuva. Tässä kohtauksessa valtava penis käynnistää tuomiopäivän masiinan joka tuhoaa maailman Ja koko jupakkahan saa alkunsa siitä kun kenraali Ripperillä on kertaluontoinen impotenssi. Jotakutahan siitäkin pitää syyttää, vaikkapa nyt sitten kommunisteja jos ei muuta keksi.

2 comments:

Anu said...

Ehm. Penis ja fallos ovat kyllä ihan eri asiat. Fallos kyllä tuhoaa koska se on syvimmiltään uhoa ja kuvitelmaa (ja myös naisilla voi olla fallos), penis taas on todellinen, mukava, kovimmillaankin kimmoisa ja lämmin lihakappale.

Nih!

Leena said...

joo tosiaan, olinkin ihan unohtanut...