Sunday, September 07, 2008

Todetaan taas kerran, että Ei noin!


Virkanainen aloitti ja Schizo jatkoi aiheesta joka on jo kauan aiheuttanut meikäläisessäkin puistatuksia, nimittäin pääministerimme käsittämätön kyvyttömyys käsittää, että jotkut ihmiset ihan oikeasti tykkää kaupungeista ja kerrostaloista ja nkts."urpaanista sykkeestä".


Minulla on jo pitkään ollut karmiva olo, että Matti Vanhanen pelaa Sims Cityä meidän kansalaisten kustannuksella:

"Pelaaja toimii kaupungin itsevaltiaana pormestarina, joka vastaa kaupunkisuunnittelusta. Hänen vastuullaan on kaupungin alueiden kaavoittaminen asumisalueiksi, liikealueiksi ja teollisuusalueiksi. Pormestari vastaa myös tieverkoston ja rautateiden rakentamisesta, koulujen, kirjastojen, sairaaloiden ja poliisiasemien sijoittelusta sekä verojen, muiden tulojen ja menojen hallinnoimisesta. Peli on pohjimmiltaan hyvin monimutkainen, eikä pelaaja voi aina välittömästi nähdä tekemiensä valintojen vaikutusta. Pelissä ei ole varsinaista tavoitetta." [wikipedia]

Harmi vaan, että tässä on oikeat ihmiset kyseessä. Me ei olla pelihahmoja joiden ontologiassa ei ole juurikaan muita parametreja kuin sukupuoli ja lasten määrä. Eikä Vanhasen pelissä ole yhtään kahta kerrosta korkeampaa taloa näkyvissä.

2 comments:

Mari(nadi) Koo said...

Talouselämän Sami Rainisto on ottanut saman Sin City -ajatuksen uutiskommenttinsa alkuun.
Ilmiselvästi kaikenmaailman toimittajanretkutkin vakoilee My Typoa ;)

Leena said...

Kas kas :) Kiitos kun vinkkasit ja linkkasit.

Aiheen tiimoilta virinneissä keskusteluissa on viljelty myös ainakin Ankkalinna-metaforaa ja 50-luvun Amerikkalaista utopiaa.