Saturday, August 25, 2007

Virtuaalisella golfkentällä

Muutaman viikon käytän jälkeen minulla alkaa olla jo pienoinen addiktio Facebookiin. Palvelu tuntuu varsin näppärältä tavalta pitää jonkinlaista yhteyttä kaukana asuviin kavereihin, harvemmin tapaamiin tuttuihin ja kollegoihin.

Pidän myös pimp-my-everything –henkisestä käyttöliittymästä, jossa voi ihan itse valita mitä kaikista lukemattomista nippeleistä, leluista, viihteestä ja asiasta omalle sivulleen haluaa asentaa.

Parasta on kun joku käy värisyttämässä mun hampsteria.

Mitkä lienee käyttäjäluvut? Kanadan reissuillani tapaamista henkilöistä sieltä löytyy jokaikinen. (Kaikkia en sentään ole omalle sivulleni kaveriksi pyytänyt.) Suomalaisia on vielä reilusti vähemmän – jopa uusmediahörhöistäkin vain osa, bloggaajista jo aika moni, vanhoista koulu- ja lapsuuskavereistani ei yhtäkään, eikä ole insinöörituttujakaan näkynyt.


Osa ihmisistä käyttää Facebookkia hauskanpitoon kavereiden kanssa ja toiset bisnessuhteiden ylläpitoon suorastaan. Toistaiseksi ainakin näyttäisi, että molemmat tavat onnistuvat ihan mukavasti. Vaikka olen kyllä kuullut eräästä kaveri-orientoituneesta käyttäjästä joka pahastui oikein kovasti siitä, että joku bisnestuttu yritti työsuhdetta rakentaa Facebookin kautta. Analogia on se, että alkaisi hioa firman osakekauppoja golfkentällä.

5 comments:

Tuuli said...

Yhden huonon puolen löysin heti testaillessani. Facebook ei anna minun liittyä sekä Suomi-yhteisöön että Nederland-yhteisöön, vaan maantieteellisistä yhteisöistä voi valita vain yhden. Lisäksi voin vaihtaa vain _harvoin_: kun olin vaihtamassa maayhteisöstä toiseen, sain ilmoituksen, että seuraavan kerran vaihto onnistuu vasta 27.10. Huoks.

Näin ulkosuomalaisena olisin nimittäin ollut kiinnostunut kummastakin virtuaalimaasta. Tietääkö joku jippoa, jonka avulla voin kuulua sekä Facebook-Suomeen että Facebook-Nederlandiin?

Leena said...

joo, olen samaa mieltä, että noiden networkkien kuulumis-logiikka ontuu. ja ne myös hieman sotkevat sitä keitä tyyppejä näkyy omalla sivulla. Itse valitsin olla kuulumatta yhteenkään yhteisöön.

Sen sijaan joihinkin ryhmiin olen liittynyt. Niistä löytyy paljon maantieteellisilläkin perusteilla. Nillä voi ehkä osittain korvata sitä ettei kaikkiin yhteisän voi kuulua.

Tuuli said...

Ahaa.. ryhdynpä tarkastelemaan ryhmäasiaa. Kiitos.

Maurelita said...

Hih, manasin juuri samaa kuin Tuuli - ja kaupan päälle liityin ensin Suomi-yhteisöön, sitten vaihdoin Ranskaan ja kun tajusin loukun, sanottiin ettei sitä saa vaihtaa kuin 2x kahden kuukauden sisällä... nyt venaan että pääsen takaisin "Suomeen" !!!

Lääh puuh...

Anonymous said...

Mun mielestä on ihan hyvä tälläiselle nykyaikaiselle nuorisolle, että annetaan kuulua vaan yhteen maahan. Meillä kun tuntuu olevan sellanen fiilis, että koko maailma on meidän leikkikenttä. Rauhassa vaan hengailee yhdessä paikassa jonkun aikaa, vaikka sitten virtuaalisesti ja sitten vasta vaihtaa paikkaa. Logiikka saa multa ainakin pisteet.

;)