Saturday, September 23, 2006

Tappaja tappaa

Montrealissa oli hiljattain järkyttävä ampumisvälikohtaus jossa nuori mies ryntäsi aseen kanssa kouluun tappaen yhden ja haavoittaen useita. Mies teki itsemurhan haavoituttuaan poliisin luodista.

Joku on ehtinyt napata kuvakaappauksen murhaajan profiilista Vampyyriverkkoyhteisössä johon hän kuului. Kun tietää kuinka kävi, tällaista [1,2MB] lukee kauhunsekaisin tuntein ja merkityksiä lisäillen. En ole tutkinut, mutta samassa verkkoyhteisössä lienee monellakin samankaltainen profiili – synkkiä kun ovat teemat, mutta eihän niitä kaikkia hoitoon tarvitse passittaa. Eihän?

3 comments:

minh said...

Höh, rikoin internetin yrittäessäni ladata toista linkkiä. En nähnyt profiilia, mutta olen nähnyt niitä blogitekstejä, joita amerikkalainen lapsenraiskaaja-murhaaja kirjoitti ennen viimeistä tekoaan. Siitähän käytiin kauhea kalabaliikki, että mikä on lukijoiden vastuu kun näkevät selvästi pahasti häiriintyneitä blogeja ja epäilevät rikosta. Amerikassa käyty keskustelu oli pelottava, lynkkausmeininki ja poliisille oikeudet pidättää salaliitosta blogitekstien perusteella, oli vaatimus.
-minh-

Leena said...

Sori, periaatteessa linkki toimii, mutta se on aika isokokoinen gif.

Niin, minulla on se käsitys että esim. Suomen blogilistalaisissa on pari harvaa jotka meilaavat ihmiselle jos arvelevat näiden olevan suuressa hädässä ja sairaita.

Kaikenlainen lynkkausmeininki pelottaa minuakin, toisaalta olisi ihan jees jos ihmiset auttaisivat toisiaan -- mutta enhän minäkään niin tee ;-(

nää on hankalia juttuja.

Elena said...

Se kuunteli suomalaisia metallibändejä, eli meidän vika... ;-)

Tätä samaa keskusteluahan käytiin Myyrmannin pommi-iskun jälkeen. Muistaakseni lopputulos oli se, että tyypin nettikavereita ei syytetty avunannosta räjäytykseen.

En osaa oikein sanoa, mitä kanssabloggaajien pitäisi tehdä, jos joku kirjoittaa itsetuhoisia tai muuten vaarallisia merkintöjä. Ainakin loputonta työsarkaa olisi, koska masennusblogeja on niin paljon. Ei siitä ole vielä vuottakaan, kun itse kirjoitin itsemurhayrityksistäni.