Sunday, May 21, 2006

Konffaraportti Keski-Suomesta

Jyväskylässä on paikallinen taideiden yö. Hyvä Suomi-huuto kuuluu erinomaisen hyvin kolmanteen kerrokseen.

Mä en ole aikaisemmin ollut estetiikan konfassa. Eroja muotoilu-konffiin on aika paljon. Ihmiset ovat huomattavasti hauskempia ja rennompia, baariin menee huomattavasti enemmän rahaa ja puheenaiheet ovat teemoittuneet selkeästi seksiin, juoruihin ja viinaan (tuossa lienee syy-seuraus-tyyppistä relaatiota). Välissä toki tiukkaa keskustelua predestinaation käsitteestä Augustinuksen ja Lutherin ajattelussa.

Esittämisen taidossa muotoilijat kyllä pesevät esteetikot mennen tullen, lähinnä tekniikan ja kielitaidon, osittain myös sisällön osalta. Keynote-puhujat ovat olleet aika kummia, yleisen mielipiteen mukaan 3 viidestä huonoja. Mutta eipä noi puheet kellekään täällä ole pääasia, en usko. Tai ehkä vain osuin hilpeimpään seuraan. Konffadinnerillä Vesitornin ravintolassa istuin samassa pöydässä estetiikkaa harrastavan tähtitieteilijän kanssa. Oon melko varma, että alakerran luontomuseossa oli näyttely "Pariutuva Keski-Suomi".

Euroviisujen pistelasku seurattiin jossakin isossa baarissa. Se oli hauskaa. Mä en muista, milloin viimeksi olisin voinut olla vieraiden ihmisten kanssa niin helposti ja vilpitön kuin täällä. Ihme juttu. Tätä pitää miettiä.

1 comment:

Zepa said...

Jyväskylä ON hyvä kaupunki. Yliopisto ja keskeinen sijainti (eli sijainti vetää ihmisiä eri puolilta maata) takaa paikan henkeen jotain fiksua, rentoa ja välitöntä. Tykkään oikeesti. Ja olen asunutkin kahteen eri otteeseen Jkl:ssä, yht. siis jotain 14 vuotta. (Huuuu!)