Sunday, January 07, 2007

The Show is Over
Kaikki neljä lähetystä, yhteensä 12 tarinaversiota Sydän kierroksella –sarjaa on nyt takana päin. Kaikki lähetykset meni hyvin teknisesti ja muutenkin. Katsojat lähettivät mahtavia viestejä, jotka todella käsittelivät teemoja (rakkaus, ikäero jne.) ja suoraan henkilöhahmoja. Tästä olen todella onnellinen ja liikuttunut.

Päällimmäiseksi tällä hetkellä minulle hiipii kuitenkin turhautuneisuuden tunne siitä, että se lähetysjärjestelmä joka meillä nyt oli käytössä toteuttaa vain osa niistä kerronnallisista detaljeista joita olisimme siihen halunneet. Osa syntyneistä tarinoista oli selkeästi parempia kuin osa, eli yksittäisen tarinoiden laatu nykyjärjestelmällä ei ole taattuna niin loistava kuin tekijät ehkä toivoisivat.

Ohjelmiston kyky muistaa mitä mediaelementtejä on milloinkin esitetty ja kuinka niitä voidaan varioida ei ole vielä huippunsa hiottu. Lähetyksissä tapahtui sekä kohtauksien, että ajatusääninen esittämisessä (matemaattisesti ja kerronnallisesti) tarpeetonta toistoa. Kohtauksista kolme kappaletta jäi kokoaan esittämättä. Ne olisivat olleet parempiakin kuin jotkut jotka tulivat moneen kertaan. Yksi henkilökohtaisista lempikohtauksistani jäi kokonaan näkemättä. Joku repliikkikin sattui toistumaan peräti saman kohtauksen aikana, vaikka repliikkimateriaalia olisi ollut niin paljon, että koskaan näiden 12 tarinan aikana ei olisi tarvinnut kuulla samaa ajatusta kahdesti.

Voi kun tätä teosta ja ideaa vielä tulisi tilaisuus jatkokehittää. Jo olemassa olevalla materiaalilla sekä järjestelmä, että meidän metadata voisi olla parempikin. Tietysti myös käsikirjoittajana olen nyt oppinut aivan mielettömästi ja tietäisin monta asiaa jotka olisi voinut kirjoittaa paremminkin.


Arvatkaa mitä tehtiin lähetysstudiossa eli Taikin kellarissa kun viimeinen lähetys oli ohi aamukahdelta? Kristiinakin tuli sinne ja sitten pyöritettiin keskenämme vielä pari kierrosta tarinaa, enimmäkseen huvin vuoksi, mutta myös saadaksemme vielä pari erilaista versiota nauhalle ennen kuin lähetystekniikka lennätetään tukikohtiinsa ympäri Eurooppaa. Megabileet siis :)

4 comments:

Perso said...

Syvät kumarrukset ja onnittelut teille. Olette oppineet, ja olette tehneet jotain uutta isoa! Se on enemmän kuin mihin moni pystyy koko elämänsä aikana.

Leena said...

oi kiitos!

*punastus*

.r said...

Isot onnittelut teille! Äläkä yhtään harmittele että hampaankoloon jäi asioita, sehän on vain hyvä asia jos yhtään haluaa jatkaa! Omista kokemuksistani olen kehittänyt "teorian" että vasta kolmas iteraato tuonkaltaisesta järjestelmästä voi edes olla oikeasti sellainen kuin toivoo. Ensimäinen versio tehdään käytännössä sokkona; vaikka testaisi kuinka paljon ei mikään vastaa oikeata lopullista esitystilannetta, toisessa versiossa korjataan kaikki se mikä jäi ekassa versiossa hampaankoloon tai ärysyttämään ja kolmannessa versiossa vasta on tarpeeksi kokemusta että voi sanoa virittävänsä ja säätävänsä esityksen täysin haluamansa tilaan :-)

Vähän kuin teatterissa, kenraaliharjoitus on eri asia kuin ensi-ilta.

Hienoa työtä ja toivotan pitkää ja hedelmällistä jatkoa tekemiselle!

Leena said...

Kiitos paljon .r!

Minulla on ihan sama havainto kuin sinulla noista iteraatioista. Meidän tapauksessa softakehtiyksellä päästäisiin jo huomattavan paljon pitemmällekin mielekkäiden kertomusten luomisessa jo olemassaolevalla materiaalilla.

Mutta on tässä opittu sisällönkin tekemisestä tähän muotoon aika paljon, ja olisi siis kutkuttavaa päästä tekemään toinen tarina samankaltaiselle järjestelmälle. Se taas on pirun kallista tuotantorahaa ja -aikaa.