Friday, January 26, 2007

ACTRESS – LEADING


Penélope Cruz, Judi Dench, Helen Mirren, Meryl Streep, Kate Winslet


Todella "komia" ja osaava sakki kilpailee tällä kertaa parhaan naispääosan Oscarista.

Näiden naisten keskiarvoikä on 51 vuotta. Nuorinpana on Kate Winslet s. 1975.

Viime vuonna samassa kategoriassa keski-ikä oli 39 ja sitä ennen 36. Miesten kohdalla on totuttu että joku vanhempi ukkeli käy pytyt pokkaamassa mutta nyt on jotain tapahtunut kun nainenkin saa olla muutakin kuin nuori tyttönen. Tervetuloa vaan HDTV ja ihanat kuuskymppiset näyttelijättäret! Ehkä ne sittenkin mahtuu samaan maailmaan?

2 comments:

Kriisi said...

Mä olen kans mielenkiinnolla katsonut, kuinka amerikkalainen naistähdistö vanhenee - ja saa vanheta! Olisiko niin, että nykyinen television ja hopeisen kankaan suurukuluttajasukupolvi pitää kynsin hampain kiinni nuoruutensa tytöistä, eikä suostu vaihtamaan niitä tämän päivän lapsiin.
Kovimmat nimet on järkiään yli kolmekymppisiä, ja kaikki siitä nuoremmat paistattelevat lähinnä juorupalstoilla kauhisteltavina - ovat liian pissiksiä ollakseen kunniallisia?

Leena said...

Syytä miksi näitä konkareita arvostetaan on myös näyttelijäntyön murroksessa. Tuossa listassahan on vain yksi Amerikkalainen näyttelijä muut tulevat Euroopasta.

Jostain syystä pitkään on ollut vallalla nkts. yhden ilmeen näytteleminen. Moni jenkkinäyttelijä ei kykene tekemään kuin yhden tunteen kerrallaan, ja käsittääkseni heidän koulutuksensakin tähtää aika paljon siihen että kameralla näytellään hyvin suoraviivaisesti, yksi tunne kerrallaan. Kamalaa katsojien aliarviointia taas kerran. Euroopassa haetaan vielä monitulkintaista ilmaisua, ja ilmeisesti se puree kun katsoo tätäkin ehdokaskaartia.