Sunday, June 22, 2008

Praha & Kutná Hora


Voin vain yhtyä muiden Kostnicessa käyneiden kommenttiin: ihan uskomaton! Tuhansin Ihmisluin koristelu kirkko on pieni ja etukenoon nyrjähtänyt mutta sisälle mahtuu uskomaton näky, kun ihmisen luista laaditut teokset peittävät kirkon sisätilat. Pääkalloista ja muista luista tehty ”kristalli”kruunu on mykistävä.Prahassa käydessä on hyvä vetäistä kaffet tms. Cafe Slaviassa josta löytyy fantastinen maalaus. Ah, tuo viettelevä Absintti-keiju!

Onko maalauksessa opettavainen moraali? En ole Absinttiin koskenut sitten ensimmäisen maistelun vuosia sitten sillä siitä seurasi olo joka on täsmälleen sama kuin tuolla ukolla tuossa.


” Absinthe is the aphrodisiac of the self. The green fairy who lives in the absinthe wants your soul. But you are safe with me.”
- Dracula Coppolan elokuvassa

7 comments:

Timo said...

Hieno ajoitus merkinnällä! :-) Me ollaan kahden viikon päästä Prahassa ja lopuksi on viisi päivää ajatus kiertää vapaamuotoisesti autolla, mihin tuon pääkallokirkon oon jo itselleni vierailupaikaksi muistiin laittanut.

Toivottavasti siellä ei ole mitään ihmekieltoa valokuvaamiseen? Tylsää aina kun pitää tuollaisissa paikoissa salakuvata. :-/

Leena said...

Onneksi pääkallokirkossa saa kuvata ja sinne todellakin kannattaa varata reilusti filmiä (digi-muistia).

Ihanaa matkaa! Prahassakin on olut halpaa ja hyvää, mutta Tsekin pikkukaupungeissa saa tuopin niin pilkkahinnalla, että suorastaan hävettää :D

Leena said...

ps. Taulun on maalannut Viktor Oliva ja se on englaniksi nimeltään The Absinthe Drinker.

Timo said...

Gigaiseen menee Sonyllä n. tuhat kuvaa ja tyhjään kuvat läppäriin joka ilta, joten tilaa riittää. :-)

Vuokra-autojen tilannetta pitäisikin tässä just ruveta tsekkaamaan.

Onkos tuo absintti muuten jotain sellaista, joka olisi suositeltava maistelukokemus iltakävelyllä? Yleensä en väkevistä tykkää, mutta on toisaalta niin kuuluisaa kamaa, että kokemuksen vuoksi voisi harkita.

Leena said...

Kannattaahan Absinttia toki lasillinen ottaa jos ei ole migreeniin taipuvainen. Sivuvaikutuksena iloisia hallusinaatioita joiden saurauksena haluaa juosta nauraen pitkin Kaarlen siltaa. Toivottavasti ei vaan kaiteella.

Timo said...

Ja tänään palattiin reissusta, luukirkko tuli kuvattua mutta absintti jäi maistamatta. Hieno oli 760 km kierros Prahan jälkeen.

Kesää!

Leena said...

Kesää!

Schizo juuri bloggasi Absintti-tietoutta ja näkemyksiä.