Saturday, July 08, 2006

Filosofiaa juntille

En ole oikein koskaan tajunnut filosofiasta yhtään mitään. Siis tällaiselle insinööri/runoilijalle ei vaan kerta kaikkiaan meinaa mennä filosofien jalostetut aatokset millään jakeluun. Olen kai liian laiska sellaista itse ajattelemaan tai sitten vaan tyhmä joka ei ymmärrä. tai huonosti motivoituva, jatko-opintojenkin filosofian kurssi jäi suorittamatta vaikka luennoilla kärsinkin. En minä mitään siellä oppinut. Nyt sattui ensimmäinen kirja joka tuo vähän terminologiaa munkin ymmärryksen piriin, nimittäin Monty Python and philosophy: nudge nudge, think think! on kirjoitettu niin että minkin alan hiukan hahmottaa termejä niin kuin filosofit niistä puhuvat kuten transsendentaalisuus, tai eksistenssi tai maskuliininen etiikka, tai mitä helvettiä joku Wittgenstein tai Kant oikein kelasi.

Onko tällä tiedolla jotain hyötyä, en vielä tiedä. Se kai mun filsan kiinnostuksen on tappanut, että en ole koskaan löytänyt käytännön iloa aiheesta. Monty Pythonit ilmiselvästi kyllä ovat löytäneet, joten ehkä muillakin on toivoa.


Loma on sujunut kotona rauhassa. Äsken tein 10 km pyörälenkin, joka on todella hardcorea niin rapakunnossa olen. Suunympärys valkoisena puskin keskuspuistossa vaikka puolimatkassa pysähdyin jopa puistonpenkille huilimaan ja röökaamaan.

2 comments:

Zepa said...

Daa? Yllättävä näkökanta. Mulle taisi jäädä filosofian laudatur (tai siis mikähän sekin nykyään on, syventävät kai) vain lopputyötä vaille, kun en sitte kumminkaan tarvinnut arvosanaa mihkään ja töitäkin piti tehdä. Miulle ei ihan helposti hahmotu, kuinka f. voisi olla olematta edes suht mielenkiin... no, väärät opettajat ja väärät seurat tietty voi nuuduttaa mielenkiinnon mihkä tahansa, mutta... Monty Python ei suinkas ole väärä seura!!

Etsiydypä jonnekin uimarannalle, mereen uimaan. Se jäähdyttää mukavasti näillä keleillä. Ite en ole vielä tänä kesänä käynyt meressä, mutta muistan kyl viime kesältä, että loppupäivän kannalta meri oli ihan muuta kuin Stadikka!

Leena said...

Tokihan minä kahvila-filosofiaa harrastan minkä kerkiän ;-)

Muuten, Pythonin klassikkoja löytyy aika kivasti goole videosta:
http://video.google.com/videosearch?q=monty+python&page=1&so=0