Sunday, November 09, 2008

Säännöllistä rahastusta parista pikselistä

Suurin osa tutuistani kustomoi kännykkäänsä ainakin se verran, että vaihtavat jonkun oman taustakuvan ja soittoäänen. Oman kustomointini olem jo pitkään tehnyt käsittelemällä itse kuvani ja äänet ja siirtänyt sitten tiedostot bluetoothin avulla koneesta kännykkään. Aikaisemmin tuli toki tilattua soittoääniä erinäisistä palveluista. Silloin kyseessä oli kohtuuhintainen kertakorvaus.

Nykyään olen huolissani siitä, että aika moni firma agressivisesti mainostaa "nuorison suosimilla" kanavilla sub ja mtv kaiken maailman kuvia. Hinta vilahtaa ruudussa pienelläpainettuna. Esim. Jamballa 6 vapaavalintaista kuvaa "vain" 6€/kk. Zediltä jos tilaa esim. yhden taustakuvan kerrotaan näin: "Tilaamalla tuotteen liityt Zed Plussaan. Palvelun hinta on 12 e / 4 viikkoa".

Tilaaja siis maksaa parista typerästä parin sadan pikselin kuvasta kuukausimaksua!

Mun mielestä toi on aika törkeää. Eipälen että monikaan ei ihan tajua ettei ostakaan kuvaa tai soittoääntä vaan ostaa "palvelun" joka pistää laskun tulemaan joka kuukausi. Eikö tähän ole kukaan puuttunut vai olenko minä vaan taas ollut jossain luolassa pari vuotta?

2 comments:

Mari(nadi) Koo said...

Nuo palvelut ovat todellakin hämmästyttävää rahankiskontaa, ja aika moni on niistä valittanutkin. Kuluttajaviranomaiset ovat yrittäneet saada markkinointiin ryhtiä, mutta eipä meininki näytä muuttuneen.

Leena said...

Kiitos tiedosta. Arvelinkin, että kyllä tätä tilannetta seurataan, vaikka kiero puliveivaaminen tuntuu edelleen jatkuvan.

Kuluttajavirastolla on vaikka mitä tietoa mobiilisisältöjen markkinoinnista.