Kyberias ja konerunous ovat taas mielessäin. Työn alla on nimittäin Chatterbotmainen
Alan Turingin ja
Enigman risteytys.
Liittyy
tähänNyt kun konsepti alkaa olla hahmottunut riittävän pitkälle vaihdan logiikkapiirit narsistoreihin ja alan kirjoittaa dialogia :) Ei vaiskaan, mutta Turing oli kiintoisa heppu. Ja hänkin muuten generoi runoutta tai ainakin rakkauskirjeitä sen ajan tietokoneella.
Hodgesin kirjoittama elämänkerta Turingista on ihan suositeltavaa luettavaa, joskin se edellyttää suurta mielenkiintoa tekniikkaan ja matematiikkaan, niin seikkaperäisesti kirjassa käydään läpi yleistä luonnontieteiden, tietotekniikan ja ohjelmoinnin historiaa 1900-luvun alkupuoliskolta.
Aikakauden tieteenharjoittajien yritykset parantaa miesten homoseksuaalisuutta olivat järkyttäviä. Lobotomiaa on yritetty, behavioristit yhdistivät sähköshokkeja ja pahoinvointia aiheuttavia pillereitä kiihottaviin kuviin ja tilanteisiin. Hormonihoidoista ensin kokeiltiin antaa lisää testosteronia mutta se enneminkin lisäsi libidoa (ajateltiin ehkä jotenkin sen suuntaisesti että homomiehet ovat 'naismaisia' ja lisä testosteroni ehkä kompensoisi tätä.) Siirryttiin estrogeenin käyttöön kemiallisena kastraationa. Sitä Alan Turingillekin annettiin ja hänelle kasvoi rinnat. Naisten homoseksuaalisuutta ei Englannissa edes mainittu vielä 1920-luvullakaan laaditussa rikoslaissa. Pelättiin, että jos lesbous edes mainitaan jossain niin jotkut naiset voisivat saada siitä "ajatuksia".
Turing mainitaan paitsi Turingin testin myös itse tietokoneen keksijänä, vaikka senhän kai kaikki jo tiesivät että mahtava kunnia olla maailman ensimmäinen koodaaja (tai jopa häkkeri) annetaan usein naiselle:
Ada Lovelace tuhatkahdeksansataaluvulta rulez!
(A. Hodges. Alan Turing: The Enigma.)