Sunday, June 17, 2007

Matkaraportti: BWTVF


Terveisiä postikortista. Banffin maisemia on hankala ylittää. Elämäni pahin jet lag valvotti sinne saapuessa monta päivää ja nyt kotimaassa olen ottanut takaisin nukkumalla sekä Suomen, että Kanadan yöajat.

nextMEDIAn ja Tv-festarin anti oli tuttua käyntikorttisadetta jossa yritän karistaa pois ujouteni ja opetella myymään itseäni ja ideoitani. abc, cbc, bbc mitä näitä nyt onkaan, kaikki paikalla, onneksi Miquelo on proaktiivinen näissä hommissa ja mä komppaan sit kirjoittajan manttelissa. Joka tapauksessa on mahdollisuuksien rajoissa, että joskus jossain nähdään englanninkielinen versio Sydän kierroksella -sarjasta. Selkeästi edelleen Kanadalaiset nauraa melkein joka repliikille ja kuvalle jota ohjelmassamme on – en muista nähneeni yhtään vastaava reaktiota Suomessa.


Bonuksena myös opin kaikenlaista uutta komedian käsikirjoittamisesta ja tv-teollisuudesta ylipäänsä istumalla tarjoilla olleet käsikirjoittajien ja tuottaja-gurujen sessiot läpi: Chuck Lorre, BBC:n komediapäällikkö ja pirun hauska ukko Jon Plowman joka kehui minulle että Suomalaiset tuottivat onnistuneet euroviisut, Paul Abbot, Ben Silverman josta juuri tuli juuri yksi NBC:n pomoista. Sitä miten ollaan omaperäinen ja hauska on aika hankala opettaa kenellekään, mutta tuotantometodeita voi jakaa ja neuvoja siitä kuinka hullut ideat jalostetaan myyviksi versioiksi. Pohjois-Amerikkalaiset on aika hyviä siinä.

Useamassakin sessiossa spekuloitiin surullisenkuuluisaa mukamas vallallaolevaa trendiä "SitComin kuolema". Siis lähimenneisyydessä USA:n Top-10 katsotuimmista TV-sarjoista iso osa on aina ollut SitComeja, mutta Frendien ja Seinfeldin tapaisten sarjojen päätyttyä katsojatilastoja (ja mainosmarkkoja) johtaa draamasarjat. Viesti oli sekava mutta ilmeisesti visio teollisuudessa kuitenkin on se, että ei se SitCom mihinkään kuollut ole, kaikki vaan odottaa uusinta hittisarjaa kieli pitkällä. (Mutta eihän se tule onnistumaan niin kauan kuin vaan yritetään tehdä 'uusi Frendit' tai 'uusi Seinfeld'.)

(Nyt kaivankin pari vanhaa ideaa muistikirjasta ja alan paketoida. Olisi kiva tehdä Suomalainen SitCom. Ehkä pitchaan sen ensi vuonna Banffissa :)


Juu, ja konffarakastajakin vilahti paikkakunnalla. Oikein hieno reissu siis.

No comments: