Thursday, January 28, 2010

Työryhmä


Laskujeni mukaan kuulun tällä hetkellä kymmeneen eri työryhmään.

Kaikki yhtäläisyydet oikeisiin henkilöihin, eläviin tai kuolleisiin, ovat puhtaasti sattumanvaraisia.

Sunday, January 24, 2010

Kivat kemut oli


Siirillä oli ponteva kielto mutta täytyy tunnustaa, että rikoin kumpaakin momenttia. Hysssssss.

Saturday, January 23, 2010

Ikääntymisestä

Illalla on ystävän synttäribileet. Tää on se vuosi kun vanhat koulukaverini ja minäkin täyttää yksi kerrallaan 40 vuotta. 4kympin kriisi mulla taisi olla jo pari vuotta siten ura-angstina ja erilaisina elämäntyylillisinä muutoksina. Jopa biologinen kello löytyi tästäkin kehosta ja se vienosti yskäisi ennen kuin vaipui normaaliin olemattomuuteensa – tuskin se sieltä enää nousee piipittämään. Mutta joo pakokauhu alkoi heti vuoden vaihtuessa. Sanoisinko ihan kliseisesti, että rimakauhua pukkaa.

Eikä yhtään helpota oloa se, että eläkeikää nostetaan kokoajan. Onko se 68v. nyt sitten seuraava rima jonne lainsäätäjät palvelusaikaamme hivuttavat? Oma eliniän odotukseni on sen verran matala moninaisista syistä, että tuskin pääsen oloneuvoksen tittelistä koskaan nauttimaan.

Tulevaisuuden Suomessa lääkärikunta on se joka käytännössä päättää milloin ihminen pääsee eläkkeelle. Aikamoinen valta heillä sitten. Ei läheskään kaikki 68-vuotiaat pysty tehokkaaseen työntekoon kun ei kaikki 60-vuotiaatkaan. Matka vapauteen taitaa tullakin sitten useimmille lääkärintodistuksella. Toisin sanoen, töistä pääsee pois vasta kun on tarpeeksi rapistunut kehosta tai päästänsä höperöitynyt. Ja mitä sillä vapaa-ajallakaan siten tekee?

Friday, January 22, 2010

Jo muinaiset roomalaiset





Kaikki yhtäläisyydet oikeisiin henkilöihin, eläviin tai kuolleisiin, ovat puhtaasti sattumanvaraisia.

Wednesday, January 20, 2010

Yhteiskokous



En ole pahemmin blogannut uudesta duunistani kirjastoalalla, vaikka ihmettelyä siellä on toki riittänyt yllin kyllin. Muistiinpanojakin on syntynyt rutkasti mm. kokousten oheistuotteena. Yllä niistä yksi. Jatkoa seurannee näistä varsin subjektiivisista ja muille ehkä vaikeastikin avautuvista kuvista virkahiirien puurtamisesta. On siellä mangustejakin touhottamassa ja pari råttaa.


Kaikki yhtäläisyydet oikeisiin henkilöihin, eläviin tai kuolleisiin, ovat puhtaasti sattumanvaraisia.